Reggeborgh: Στρατηγικός εταίρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Reggeborgh: Στρατηγικός εταίρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Reggeborgh συνέχισε να αυξάνει τη συμμετοχή του αγοράζοντας μετοχές από το χρηματιστήριο, κορυφώνοντας την κινητικότητά του με το κλείσιμο συμφωνίας με τη York Global Finance για την απόκτηση του ποσοστού του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε δύο στάδια

Reggeborgh_GEK_TERNA_peristeris_2

Τον ρόλο του στρατηγικού εταίρου διατηρεί πλέον το ολλανδικό επενδυτικό fund Reggeborgh Invest της οικογένειας Wessels στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, διαβλέποντας σημαντικές προοπτικές λόγω του διευρυμένου χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και της ηγετικής παρουσίας της εταιρείας στον τομέα της καθαρής ενέργειας και των παραχωρήσεων. Από τον Απρίλιο του 2018 n Reggeborgh Invest ξεκίνησε να αποκτά σταδιακά μετοχές στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω εξαγοράς ποσοστού της οικογένειας Κάμπα.

Το ολλανδικό fund συνέχισε να αυξάνει τη συμμετοχή του αγοράζοντας μετοχές από το χρηματιστήριο, κορυφώνοντας την κινητικότητά του με το κλείσιμο συμφωνίας με τη York Global Finance για την απόκτηση του ποσοστού του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε δύο στάδια, το πρώτο εκ των οποίων έχει ήδη υλοποιηθεί.

Γιατί επενδύει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε σχετική ανακοίνωση, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας της με τη York, τον Μάρτιο του 2019, είχε επισημάνει ότι «η απόφαση να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας με την παρούσα διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Για όσους αναρωτήθηκαν αν πρόκειται με την αύξηση του ποσοστού της να υπάρξει δημόσια πρόταση από την πλευρά της, η απάντηση ήρθε γρήγορα, καθώς στην ετήσια γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τον περασμένο Ιούνιο, παρόντος του κ. Holterman, επικεφαλής της Reggeborgh Invest, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Ολλανδία στην Ελλάδα για να παραστεί στη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υπήρξε σαφής δήλωση ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ποια είναι η Reggeborgh Invest: Η Reggeborgh Invest η οποία συστάθηκε το 1990 προκειμένου να διαχειρίζεται την προσωπική περιουσία της οικογένειας Wessels, η οποία έχει ιδρύσει και την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι κατασκευές, η ενέργεια, οι υποδομές, οι τηλεπικοινωνίες και οι πρώτες ύλες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης