Ποια είναι η Reggeborgh Invest που επενδύει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ποια είναι η Reggeborgh Invest που επενδύει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest, που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αποτελεί το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels.

Reggeborgh_GEK_TERNA_peristeris_3
Η VolkerWessels αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης. Με εργαζόμενους που ξεπερνούν τις 16.000 και περίπου 120 εταιρείες υπό την ομπρέλα της, η VolkerWessels δραστηριοποιείται σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία, Καναδά και ΗΠΑ.

Με σημαντική παρουσία μεταξύ άλλων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και της αγοράς ακινήτων, η επιλογή της εταιρείας να επενδύσει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα με το ίδιο φάσμα δραστηριοτήτων, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή, τον Απρίλιο του 2018 που εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγοράζοντας μέρος του ποσοστού του Νίκου Κάμπα, στρατηγική κίνηση με μακροπρόθεσμη προοπτική, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Η Reggeborgh συνέχισε να αυξάνει τη συμμετοχή της αγοράζοντας μετοχές μέσω του ΧΑ, ενώ ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2019, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κλείνοντας μία συμφωνία με το York Capital για εξαγορά σε δύο φάσεις του συνολικού ποσοστού που ελέγχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τότε, με επίσημη ανακοίνωση της, η Reggeborgh εξηγούσε πως η απόφασή της για περαιτέρω αύξηση της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στηρίζεται στην εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στη Διοίκηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, Γιώργου Περιστέρη.

Σήμερα το ποσοστό της στην ελληνική εταιρεία φτάνει το 27% (τον Απρίλιο του 2019 αγόρασε από τους κληρονόμους του Νίκου Κάμπα και το υπόλοιπο ποσοστό που ανήκε στην οικογένεια). Εκτός από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Reggeborgh έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο με συμμετοχές σε επιλεγμένες εταιρείες με εξέχουσα θέση, όπως στον ενεργειακό όμιλο Varo Energy B.V και στην πετρελαϊκή Vitol.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης