Attica: Γιατί οι εφοπλιστές επενδύουν στη λιανική της Αθήνας

ttiacacac-1280x851

Η είσοδος ηχηρών εφοπλιστικών ονομάτων στα πολυκαταστήματα Attica σηματοδοτεί και αξιοποιεί την βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και την αναβάθμιση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Η είσοδος τριών εφοπλιστών και ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος με βαριά κληρονομιά ως επενδυτές στη πολυκαταστήματα Attica προκάλεσε αίσθηση: Όταν διαβάζεις ότι ονόματα όπως Λασκαρίδης, Τσάκος, Ιδρυμα Ωνάση, Σαραντίτης επενδύουν ως μέτοχοι σε εταιρεία λιανικής, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει στις οικονομικές προοπτικές τόσο της ίδιας της λιανικής, όσο και της Πρωτεύουσας.

Η αύξηση των επισκεπτών στην Αθήνα, και η αναβάθμισή της ως τουριστικού προορισμού έχει ενθαρρύνει επιχειρηματικά ανοίγματα που αποσκοπούν στο να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυναμική. Ναυτιλιακοί κύκλοι επεσήμαναν στο NM για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ότι για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πλοιοκτήτες δείχνουν στην πράξη ότι θέλουν να επενδύουν στην πατρίδα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον τώρα οι συνθήκες είναι καλύτερες. «Η ψυχολογία του κόσμου έχει αλλάζει», είπε πλοιοκτήτης με μακρά ιστορία. «Επίσης, επενδύοντας στην Ελλάδα μπορούν να κατανοήσουν γρήγορα τις αλλαγές συμπεριφοράς και τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας. Επενδύουν σε μία περίοδο που η καταναλωτική θέση είναι ακόμη αρνητική και έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Είναι προφανές ότι η νέα οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μειώσεις ΦΠΑ για παράδειγμα θα συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο της κατανάλωσης». Ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας Έκθεσης των Ποσειδωνίων ότι «πρέπει πρώτα εμείς οι Έλληνες να επενδύουμε στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Παναγιωτης

Ας βάλουν και κανέναν Έλληνα Ναυτικό στα καράβια τους. Επανδρωμένα με Φιλιππινεζους είναι εδώ και 25 χρόνια. Τώρα τους πήρε ο πόνος για την Πατρίδα. Μισθοί πείνας, συντάξεις πείνας και εφάπαξ ψίχουλα! Ε 20 χρόνια στη θάλασσα για να πάρεις 1.100 Ευρώ σύνταξη με το ζόρι. 20 χρόνια στο νερό μακριαπο τις οικογένειές τους οι ναυτικοί. Τώρα τους πήρε ο πόνος για την Πατρίδα και το μέλλον της.

καρλ μαρξ

Σε οτι είναι σιγουρακι δηλαδη επενδύουν. Βρε παιδιά , βάλτε κ κανενα φράγκο στην πρωτογεννη παραγωγη , στη μεταποίηση , στον δευτερογεννή τομέα , λίγο R&D. Πάλι λεφτά θα βγάλετε και μάλιστα με πολλαπλάσιο όφελος κ για την κοινωνία.Να κάνουμε κ καμια εξαγωγή ρε παιδιά . Δίνουμε πρώτες ύλες τσάμπα κ τα τυποποιούν οι γείτονες κ τα πουλάν χρυσάφι. Σχεδόν δυο αιώνες αφορολόγητο ναυτιλιακό συνάλαγμα έχετε , και καλώς το έχετε....βάλτε όμως και λίγη πλάτη για την χώρα... , να δούμε και κανα εργοστάσιο , τόσα μυαλά φεύγουν έξω ....δημιουργείστε τις συνθήκες και τα εργαλεία για πραγματική ανάπτυξη , παραγωγική .Οι άνθρωποι υπάρχουν. Τα μέσα και οι υποδομές λείπουν. Την δύναμη να επηρεάσετε την όποια κυβέρνηση την έχετε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης