Φορολογικό νομοσχέδιο - Ηλεκτρονικές αποδείξεις: «Βροχή» τα σχόλια πολιτών στο opengov.gr

aade_arxio

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ανέφικτη η συλλογή e-αποδείξεων στο 30% του εισοδήματος, «γκρινιάζουν» οι φορολογούμενοι - Τα σχόλια των πολιτών  στην ιστοσελίδα opengov.gr ξεπερνούν τα 150

Πλήθος από σχόλια έχουν κατακλύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr, με τους περισσότερους να δηλώνουν αδυναμία συλλογής του 30% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις. 

Tην... τιμητική του έχει συγκεκριμένα το άρθρο 7 που προβλέπει την υποχρέωση των φορολογούμενων να κάνουν κάθε χρόνο το 30% των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) για να μην τους επιβληθεί ο φόρος του 22%.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του newmoney.gr,  εξετάζει τη μείωση του ποσοστού στο 25% ή 20% για όλους ή να βελτιώσει τη διάταξη για πολλές κατηγορίες πολιτών.

Χαρακτηριστικά φορολογούμενος διαμαρτύρεται, σημειώνοντας ότι το ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 3.600 ευρώ αποτελούν διατροφή. Η διατροφή όμως, δεν αφαιρείται, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ για πραγματικό εισόδημα 6.400 ευρώ. 

Σε άλλο παράδειγμα, φορολογούμενος πολίτης σχολιάζει: «Πιστεύω ότι το 30% δαπάνες με κάρτα ειναι υπερβολικό, ειδικά για εισοδήματα μέχρι 10000. Πρέπει έως τις 10.000 να είναι το μισό, δηλαδή 15%, γιατί τα χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν να μαζέψουν αυτά τα ποσά!εκτος και αν στις δαπάνες βάλουν αυτά που πληρώνουν στον ενφια,στο εισόδημα!το 30% ειναι υπερβολικό πιστεύω για εισοδήματα 10.000». 

Διαβάστε πιο κάτω μερικά από τα σχόλια πολιτών στο opengov.gr

Untitled-2
Untitled-1_2

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

τελικα

το τελος επιτηδευματος το καταργησε, οπως ελεγε ο κυριακος;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lagarddddd

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεών της σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα έχει σημείωσει εντυπωσιακή πρόοδο - Αναμένεται να συζητηθούν η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα πρωτογενή πλεονάσματα 

59f98de41dc524eb448b46aa

Το «Point System», θα ενημερώνεται από τροχονόμους μέσω τάμπλετ και όσοι συνεχίσουν να διατηρούν κακή οδική συμπεριφορά θα μαζεύουν «πόντους» οι οποίοι θα τους φέρνουν αντιμέτωπους με ποινές

10