Εν μέσω καλοκαιρίας το πετρέλαιο θέρμανσης - Τι θα γίνει με το επίδομα

Εν μέσω καλοκαιρίας το πετρέλαιο θέρμανσης - Τι θα γίνει με το επίδομα

Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

home_heat
Εν μέσω καλοκαιρίας το πετρέλαιο θέρμανσης βγαίνει στην αγορά στα 1,02 ευρώ το λίτρο, περίπου 12 λεπτά φθηνότερο από τον Οκτώβριο του 2018.

Παράλληλα με τη διάθεση του πετρελαίου, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο καθεστώς για το επίδομα θέρμανσης αλλά και την καταβολή του ποσού πριν από το τέλος του έτους, έτσι ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες που το έχουν ανάγκη και για να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2020.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρεις για το επίδομα θέρμανσης ΕΔΩ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην αύξηση του κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, φθάνοντας συνολικά περίπου στα 68 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται η αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος, καθώς και η θέσπιση πρόσθετων κριτηρίων προκειμένου το επίδομα να λάβουν τα νοικοκυριά με πραγματική οικονομική αδυναμία κάλυψης της δαπάνης και με αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης χορηγείται κάθε χρόνο σε χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών περιλαμβάνεται:

- η αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο

- η ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Έβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β' ζώνη).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης