Ρέγκλινγκ: «Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να ξαναρχίσουν να χορηγούν ρευστότητα»

Ρέγκλινγκ: «Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να ξαναρχίσουν να χορηγούν ρευστότητα»

Ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τα κόκκινα δάνεια ο επικεφαλής του ESM - «Μακάρι να είχαν ληφθεί οι αποφάσεις για την Ελλάδα γρηγορότερα», ανέφερε στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως Επίτροπος ο Πιέρ Μοσκοβισί

regklingk
Να συνεχιστεί η μείωση των κόκκινων δανείων με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό, «ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παίξουν τον ρόλο που πρέπει σε κάθε οικονομία: να χορηγούν ρευστότητα», ζήτησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Κληθείς να σχολιάσει την έγκριση του σχεδίου «Ηρακλής» από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε: «Πολλά άλλα προβλήματα έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη. Υπάρχει πρόοδος, αλλά παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει πάνω σ’ αυτό».

Ο κ. Ρέγκλινγκ φάνηκε να μην είχε προλάβει να ενημερωθεί για την έγκριση του σχεδίου, καθώς ανέφερε πως «υπάρχουν συζητήσεις με την DG Comp για το πώς να προχωρήσει η αντιμετώπιση του θέματος» και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατά την απογευματινή συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του μαραθώνιου χθεσινού Eurogroup, το οποίο, ύστερα από 11 ώρες διαπραγματεύσεων, κατέληξε μετά τα μεσάνυχτα σε συμφωνία για τη μορφή που θα έχει ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης για τη σύγκλιση και την ανταγωνιστικότητα (BICC), ήταν η αποχαιρετιστήρια εμφάνιση του απερχόμενου Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της 7ετούς συμμετοχής του στις συνεδριάσεις του Eurogroup αρχικά ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και εν συνεχεία ως Επίτροπος Οικονομικών, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε, μεταξύ άλλων, ως επίτευγμα την αποφυγή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit). Αναγνώρισε, όμως, ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα ελήφθησαν πολλές φορές με καθυστέρηση. «Μακάρι να είχαν ληφθεί οι αποφάσεις για την Ελλάδα γρηγορότερα, αλλά η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά στο Eurogroup», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης