Αξιωματούχος ευρωζώνης: Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη από τα ομόλογα για επενδύσεις

Αξιωματούχος ευρωζώνης: Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη από τα ομόλογα για επενδύσεις

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EuroWorking Group παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης – Δεν τέθηκε θέμα πρωτογενών πλεονασμάτων – Η Ελλάδα προτίθεται να αιτηθεί την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

komision_main
Θετικές είναι οι Βρυξέλλες στη χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις, σύμφωνα με ενημέρωση αξιωματούχου της ευρωζώνης, ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι ο καινούριος εκπρόσωπος της Ελλάδας παρουσίασε συνοπτικά στο EuroWorking Group τα σχέδια της κυβέρνησης. Η χρήση των κερδών των ελληνικών ομολόγων, διευκρίνισε, επιτρέπεται από το πρόγραμμα.

Πάντως, κατά το EWG δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονάσματων. «Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της», είπε.

Αναφορικά με την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος εξέφρασε την πρόθεσή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, κάτι που έγινε αποδεκτό με ουδέτερο ή και θετικό τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη. Όπως προσέθεσε, το EWG αναμένει το επίσημο αίτημα προκειμένου να το εξετάσει.

Σημειώνεται, τέλος, στo Eurogroup της Παρασκευής, το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα γίνει, ως είθισται, μια παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομική πολιτική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης