Πρόεδρος EuroWorking Group: Κάντε αυτά που πρέπει και τότε θα έρθει η μείωση του χρέους

Πρόεδρος EuroWorking Group: Κάντε αυτά που πρέπει και τότε θα έρθει η μείωση του χρέους

«Πρώτα θα πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά θα έρθει η ανάπτυξη» είπε ο Χανς Φάιλμπριφ από το βήμα του συνεδρίου του Economist

failbrif-economist
Μήνυμα στην Ελλάδα για συνέχιση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων έστειλε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Χανς Φάιλμπριφ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ακολουθώντας τη γραμμή του Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος μίλησε νωρίτερα σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάιλμπριφ τόνισε ότι «Η σειρά που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις, ισχυρή ανάπτυξη και χαμηλοί στόχοι στα πλεονάσματα».

«Κάντε αυτά που πρέπει και τότε θα έρθει η μείωση του χρέους. Τίποτα δεν είναι εκεί για πάντα αλλά οι υπολογισμοί είναι σωστοί. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος. Δεν το κάνουμε για εμάς αλλά για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του EWG.

«Μπορείτε να έχετε ανάπτυξη πληρώνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αν η μόνη σκέψη που έχετε είναι ότι μπορείτε να έχετε ανάπτυξη μόνο χαλαρώνοντας τους στόχους δεν είναι σωστή. Πρώτα θα πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά θα έρθει η ανάπτυξη», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο νέος ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας είναι σε καλό δρόμο γιατί δίνει έμφαση στην ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης