ΥΠΟΙΚ: Διαθέσιμες οι δύο πρώτες ρυθμίσεις για «κόκκινα» δάνεια

eisfores

Δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις για κατόχους μη εξυπηρετούμενων δανείων ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα μπορούν οι ευάλωτοι ιδιοκτήτες να κάνουν χρήση των δύο πρώτων νέων ρυθμίσεων.

Οι ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανακούφιση των πραγματικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Η δεύτερη ευνοϊκή ρύθμιση επίσης για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Συνεπείς, τα αιώνια κορόιδα....

Μάλλον δεν υπάρχει επιδότηση με την κλασική έννοια του όρου. Το κράτος ουσιαστικά θα δανείζει τον δανειολήπτη και εγγράφει προσημείωση για το ποσό που θα χορηγήσει ως "επιδότηση". Απλά δηλαδή μεταφέρει το χρέος στους κληρονόμους ή θα πάρει το ποσό που έχει χορηγήσει ως επιδότηση όταν το ακίνητο μεταβιβαστεί. Και έτσι πρέπει να γίνει γιατί το 53% των δανειοληπτών με κόπο και αγώνα συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης να αποπληρώνει τα δάνειά του χωρίς να απολαμβάνει κανένα απολύτως δώρο είτε από τις τράπεζες είτε από το κράτος. Αυτοί οι ίδιοι συνεπείς δανειολήπτες θα επιδοτήσουν μέσω της φορολόγησης και τα δάνεια των άλλων;

Kostas

Πού βρίσκονται γιατί δε τις βρίσκω;

Γιάννης

Περιμένουμε ακόμη τις ρυθμίσεις για τους καλοπληρωτές, ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πως θα υπάρξει επιβράβευση όσων είναι συνεπείς στις καταβολές των δόσεων των στεγαστικών δανείων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoikonomias

Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων – Με ποια στοιχεία και επιχειρήματα κάθεται στο τραπέζι η ελληνική πλευρά – Θετικό momentum για την κυβέρνηση μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το Eurogroup στο Ελσίνκι