Ελληνικό: Ομόφωνο «Ναι» για την επένδυση και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

elliniko_main

Παρακάμφθηκε άλλο ένα εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, μετά την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων την Πέμπτη - «Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, επιστρέφοντας στην κανονικότητα» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

Μια μέρα μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), που είναι αρμόδιο για το θέμα των τεσσάρων κτιρίων στο μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν το απόγευμα της Πέμπτης, όταν το ΚΣΝΜ συνεδρίασε σχετικά με τα κτίρια που βρίσκονται εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου και των περιορισμών που υφίστανται για την υλοποίηση της επένδυσης, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως «νεώτερα μνημεία», το Συμβούλιο αποφάσισε πως οι μελέτες για κάθε επέμβαση στα χαρακτηρισμένα νεώτερα μνημεία και τις περιοχές προστασίας τους θα κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Για τη ακρίβεια, θα κατατίθενται οι μελέτες για κάθε επέμβαση στα χαρακτηρισμένα «νεώτερα μνημεία» και θα ορίζονται οι περιοχές προστασίας τους.

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτή η δημιουργία χώρου στάθμευσης που βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του κτιρίου «Σααρινέν». Το πρόβλημα λύθηκε, δεδομένου ότι ο χώρος είναι υπόγειος και δεν αντίκειται στον αδήμοτο χώρο.

Το εν λόγω κτίριο έχει χαρακτηριστεί «νεώτερο μνημείο» εντός Μητροπολιτικού πόλου που πήρε το όνομα «Σααρινέν», από τον Φλαμανδό αρχιτέκτονα, ο οποίος είχε συμβάλλει στη διαμόρφωσή του τη δεκαερτία του '60.

Επίσης στα νεώτερα μνημεία συγκαταλέγονται τα 3 υπόστεγα της Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και το υπόστεγο «ΠΑΓΟΔΑ», το οποίο μάλιστα βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, προβλέπειται να διατηρηθεί κα ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης, ο οποίος θα συνδεθεί με το κτίριο «Σααρινέν». Συνολικά, το υπουργείο Πολιτισμού θα έχει την επίβλεψη 750 στρεμμάτων του Μητροπολιτικού πόλου.

Μενδώνη:  Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης

Μετά από τη χθεσινή έγκριση του ΚΑΣ, της αίτησης θεραπείας της προηγουμενης ΚΥΑ, η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μημείων ανοίγει για τα καλά τον δρόμο στην υλοποίηση του έργου.

Μετά τις θετικές γνωμοδοτήσεις, τόσο τη χθεσινη από το ΚΑΣ όσο και τη σημερινή από το ΚΣΜΝ, η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η χθεσινή ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και η σημερινή, επίσης ομόφωνη, γνωμοδότηση του ΚΣΜΝ για τα εκκρεμή ζητήματα της επένδυσης του Ελληνικού θα λάβουν αύριο τη μορφή εκτελεστής πράξης, με την υπογραφή της συνεπαγόμενης υπουργικής απόφασης, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα την 7η Ιουλίου του 2019, γύρισε σελίδα».

Στη δήλωσή της, η υπουργός σημειώνει πως «η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, επιστρέφοντας στην κανονικότητα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Tzanis

Άντε να βγάλετε κάνα φράγκο και κει μπατηρια... Μόνο το φρέντο σκέφτεστε και τη ρεμουλα. Και περιμένετε να έρθουν τα λεφτά από τα νησιά για να λαδωσετε εντερακι. Τεμπελχαναδες άχρηστοι και ψηλομυτες. Όλοι υπηρεσίες παράγετε. Διευθυντές,παρατρεχαμενοι,σύμβουλοι,γραμματείς και του κοτσου. Άντε να δουλέψετε λίγο να μη σας φάει η μαρμάγκα.

Καλά ε

Σωθήκαμε ως έθνος με την επένδυση στο ελληνικό τι να σου πω ... οι δουλειές που θα γίνουνε εκεί θα ταΐσουν ολη την χώρα ως τα βαθιά γεράματα ! ειμαστε βαθύτατα κ παντοτινά ευγνώμονες !ευχαριστούμε κύριε κουλη μας ! και είς ανώτερα ! υ.γ. ουρανοξύστες καζίνο κ εμπορικά κέντρα παντού ου ου ου ! ! !

i

Είσαι βλάξ; ή παριστάνεις τον βλάκα; Εδώ περιμένει ένα σωρό κόσμος να δουλέψει με σωστές αμοιβές, για να μπορεί να πληρώνει το ρεύμα του . Αλλα μάλλον εσύ δεν θάχεις τέτοιο πρόβλημα . Αλλοι χρωστάνε τους λογαριασμούς του σπιτιού τους και άλλοι της ... Μιχαλούς.

Θοδωρής

Τα πάντα για το χρήμα

Αριστερές λερες

Θα γίνετε επιτέλους άνθρωποι?????

Τι;;;;;

"Επίσης στα νεώτερα μνημεία συγκαταλέγονται τα 3 υπόστεγα της Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και το υπόστεγο «ΠΑΓΟΔΑ», το οποίο μάλιστα βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, προβλέπειται να διατηρηθεί κα ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης, ο οποίος θα συνδεθεί με το κτίριο «ΣΑΑΡΙΝΕΡ»." ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!

Χ

Μετά τα σκισήματα μνημονίων,την λαθροεισβολή,το κατοχικό ταμείο,τις κάρτες αίτησης,τα επιδόματα σε γύφτους κλπ κλπ έγιναν εκλογές.Ο λαός ψήφισε και έδωσε εντολή.Προχωρήστε γρήγορα τις επενδύσεις φέρτε ασφάλεια και νομιμότητα στην χώρα και δημιουργήστε θέσεις εργασίας.Ούτε βήμα πίσω.Ο λαός ψήφισε.Εφαρμόστε αυτά που είπατε προεκλογικά και γρήγορα.Γι αυτό σας ψηφίσαμε.

Τι είχαν ανακαλύψει θαμένο οι Συριζαίοι ?

Κάνα αρχαίο Boink και μπλοκάραν την επένδυση με ΚΑΣσσσσσσ ?

Ο τρελός πόντιος

Ο Σύριζα μας έλεγε ότι εκεί που ήταν αεροδρόμιο έχει την ίδια αξία με την Ακρόπολη.

Ευα

Ο δεξιός ψηφοφόρος μπορεί να μην έχει να φάει, αλλά κοιμάται και ξυπνά με αγωνία για την πρόοδο των έργων στο Ελληνικό. Τουλάχιστον καμία μετοχή της Λάμδα πήρατε την περασμένη εβδομάδα που είχε υποχωρήσει η τιμή να βγάλετε κανένα € ;

mm

το σχόλιο σου ειναι χάλια και επειδή κατηγοριοποιεί ανθρώπους, και επειδή δεν βλέπει τα καλά μίας επένδυσης στην οικονομία και τις δουλειές, και επειδή βλέπει με αρνητικό μάτι τη μετοχή μίας εταιρείας. Αλλά το κυριότερο από τα 3 δε βλέπει τις δουλειές που θα ανοίξουν και το χρήμα που θα μπει ακόμα και για τα σάντουιτς παραπάνω που λέει ο λόγος που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, δηλαδή ασχετοσύνη.

Ωκεανος

συριζομπετοβλακα... τα εργα θα δωσουν δουλεια σε χιλιαδες ανθρωπους ... που δε θα ειναι μονο δεξιοι ή αριστεροι, οπως τους χωριζεις (εχεις μεινει στον πολεμο εναντίων των κουμμουνιστοσυμμοριτων ακομα ). αντε να γυρισεις πλευρο τωρα

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον...

Μετοχές έχουμε πάρει πολύ πριν τις εκλογές και απλώς περιμέναμε τον συρφετό που αυτοαποκαλούνταν κυβέρνηση να μας αδειάσει τη γωνιά.

το καρότο...

το μαστίγιο ποτέ έρχεται?

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...τι ρωτάς,εσύ δεν έχεις να φοβάσαι,δημοσιοξαπλάριος είσαι,ή άεργος και επιδοτούμενος απ´ τον τσίπρα ή το μπαμπά σου...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης