Στουρνάρας στο Fortune: «Χρειαζόμαστε άμεσες ξένες επενδύσεις»

Στουρνάρας στο Fortune: «Χρειαζόμαστε άμεσες ξένες επενδύσεις»

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρεται στην κατάσταση, στις ανάγκες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. μιλώντας στο Fortune

stournaras1
Ο Γιάννης Στουρνάρας διατύπωσε την άποψη, σε συνέντευξή του στο Fortune, πώς η χώρα μπορεί να ξεφύγει από τη σκοτεινότερη δεκαετία της στη σύγχρονη εποχή.

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό, ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ανταγωνιστικότητα έχει βελτιωθεί, το τραπεζικό σύστημα κεφαλαιοποιείται. Φυσικά, υπάρχει η κληρονομιά της κρίσης, η οποία εξακολουθεί να είναι υψηλό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Υπάρχει μια διαρροή εγκεφάλων και ένα κενό στις επενδύσεις. Αυτά τα προβλήματα θα παραμείνουν για αρκετά χρόνια. Καταφέραμε να λύσουμε τα προβλήματα ροής, τα οποία είναι ελλειμματικά. Αλλά τα προβλήματα των μετοχών, τα υψηλά χρέη, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν…

Για να μειωθεί το χρέος που τώρα βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, σε επίπεδα κάτω από το 100%, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια… Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα άμεσες ξένες επενδύσεις. Διότι για να επιτύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις.

Επενδύουμε μόνο στο 10% του ΑΕΠ. Πριν από την κρίση επενδύσαμε περίπου το 20% του ΑΕΠ. Υπάρχει λοιπόν ένα κενό στις επενδύσεις. Δεν μπορούμε να δανειστούμε ή οι συνθήκες δανεισμού είναι πολύ δύσκολες λόγω της κληρονομιάς της κρίσης χρέους. Ελπίζουμε λοιπόν για επενδύσεις σε μετοχές ή αυτό που αποκαλούμε άμεσες ξένες επενδύσεις…».


Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης