Βρούτσης: Έχουν δοθεί υπέρογκες συντάξεις - Θα γίνει «restart»

voutsis_ar

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε αποκαλυπτικό έγγραφο από τον περασμένο Ιούλιο που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ήξερε για τις συντάξεις «μαμούθ» έναν χρόνο νωρίτερα - Καταλογίζει «θράσος» σε Κατρούγκαλο - Πετρόπουλο αφού «γνωρίζουν την αλήθεια» - Πάνω από 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις, βάσει των τελευταίων στοιχείων

Την πιθανότητα να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στις 120 δόσεις απέκλεισε κατηγορηματικά ο Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας στον ANT1 ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ρύθμιση, από την οποία πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν να επωφεληθούν, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης.

«Κάναμε ό,τι ήταν αναγκαίο για τη διερεύνηση της ρύθμισης», είπε και ανακοίνωσε ότι αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία έχει καταθέσει διάταξη «για τη μείωση του επιτοκίου από το 5 στο 3%». Η κατώτατη δόση είναι στα 50 ευρώ και στα 30 για τους αγρότες. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η μη εκκαθάριση των χρεών οφείλεται σε παθογένεια του συστήματος, ανακοίνωσε όμως ότι μόλις χθες εκκαθαρίστηκαν 700.000.000 οφειλών του 2017 και 80.000.000 του 2018. Πρακτικά σημαίνει αυτό ότι, τα χρέη του 2017 έχουν τακτοποιηθεί και οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Από την άλλη, σημείωσε πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια» να γίνει το ίδιο και για το 2018.

Ο κ. Βρούτσης είπε σε κάθε τόνο πως «δε θα υπάρξει παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μετά τις 30 Σεπτεμβρίου και έκανε γνωστό ότι μόλις 80.000 οφειλέτες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, η οποία μέχρι τώρα «δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα».

Θα γίνει «restart» στο σύστημα επανυπολογισμού

Αναφορικά με τις «χρυσές συντάξεις» των 24.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «ευτυχώς» ενημερώθηκε έγκαιρα από την διεύθυνση κοινωνικής ασφάλισης και μπόρεσε να δώσει κατεπείγουσα εντολή να σταματήσει κάθε πληρωμή υψηλής σύνταξης. «Σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις και θα το μαθαίναμε μετά από χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβε «κεραυνό εν αιθρία» και επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη κάποιες υψηλές συντάξεις που έχουν καταβληθεί, όμως θα τακτοποιηθούν μέσω της ρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Απαντώντας σε όσα έχουν δηλώσει ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος περί fake news και εισαγγελέα αντίστοιχα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε αντιπαράθεση με ονόματα και δηλώσεις, ωστόσο τους καταλόγισε θράσος, επειδή «γνωρίζουν την αλήθεια».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε μάλιστα και σε σημερινό δημοσίευμα των Νέων, που παρουσιάζει έγγραφο το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση ήξερε για το σκάνδαλο από τον Ιούλιο του 2018, αλλά άρχισαν να δίνουν συντάξεις κανονικά τον Νοέμβριο.

eikona


Το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι με έγγραφο προς τη Γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ στις 10 Ιουλίου του 2018, - έναν χρόνο νωρίτερα δηλαδή - φέρεται να γίνεται προειδοποίηση από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών πως, βάσει του επίμαχου νόμου, θα μπορούσε δυνητικά σε ασφαλισμένο συμβολαιογράφο, σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας, να δινόταν μεικτή σύνταξη ποσού 23.000,84 ευρώ!

Κοινώς ο νόμος φέρεται να οδηγούσε σε συντάξεις μαμούθ και η προοπτική αυτή ήταν σε γνώση των αρμοδίων στο υπουργείο Εργασίας, αρκετούς μήνες πριν «σκάσει» το θέμα.

Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, οι πληροφορίες που έχει δείχνουν ότι έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις λόγω λαθών στον επανυπολογισμό των συντάξεων. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, συμπλήρωσε ο υπουργός, θα γίνει restart στον επανυπολογισμό και θα επανεξετασθούν συντάξεις. «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πάνω από 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Ο κ. Βρούτσης στη συνέντευξή του ανέφερε επίσης ότι, βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 470.000. Το ευχάριστο νέο, είπε ο υπουργός, είναι ότι ανοίγει νέος δρόμος, εκείνος της ψηφιακής σύνταξης.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει δώσει η κυβέρνηση για το «ψηφιακό άλμα», την 1η Ιουνίου 2020 το 1/3 των νέων συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά.

Την επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2022 όλες οι συντάξεις θα βγαίνουν ψηφιακά με ένα κλικ, προανήγγειλε ο υπουργός.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, όλη η διαδικασία να γίνεται «αυτόματα, όπως γίνεται με το taxis», προσθέτοντας πως ο ΑΜΚΑ «θα ενσωματωθεί σε όλα τα δημόσια έγγραφα ψηφιακά, μέσω διάταξης σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ».

Ερωτηθείς για τις συντάξεις χηρείας είπε πως «αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης το να επανέλθουν στο επίπεδο του 2014». Σχετικά, τέλος, με τον κατώτατο μισθό και το ενδεχόμενο αύξησής του μέσα στο 2019, είπε πως «για φέτος έχει αυξηθεί», διευκρινίζοντας ότι «για κάθε χρόνο από του χρόνου, έχουμε πει ότι, θα ακολουθήσει το ρυθμό του ΑΕΠ, διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε φορά».
Βρούτσης: Έχουν δοθεί υπέρογκες συντάξεις μέσω του επανυπολογισμού - Θα γίνει «restart»


Κατρούγκαλος: Fake news τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βρούτσης - Ποιος διεκδικεί τα 23.000 ευρώ


Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «προφανή προσπάθεια αντιπερισπασμού» τα περί συντάξεων 23.000 ευρώ «όπως συνηθίζει και η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης, για να μην συζητήσουν για την ταμπακιέρα, δηλαδή το τι προτείνουν οι ίδιοι για την δική τους “αντιμεταρρύθμιση” του ασφαλιστικού και ιδίως την ιδιωτικοποίηση του συστήματος επικουρικής σύνταξης», μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».


«Το χαρακτηριστικό του “νόμου Κατρούγκαλου” όπως τον λένε», είπε ο ίδιος, «είναι ότι για πρώτη φορά ενοποίησε όλους τους κανόνες που αφορούσαν τόσο τις εισφορές όσο και την παροχή συντάξεων. Επομένως, σε καθεστώς πλήρους εφαρμογής του νόμου (όταν όλοι οι ασφαλισμένοι θα υπάγονται απολύτως στους κανόνες) η ανώτατη σύνταξη που θα προκύπτει με τα σημερινά δεδομένα θα είναι κάπως παραπάνω από 3.000 ευρώ, για κάποιον που έχει εξαντλήσει τα όρια των ασφαλιστικών εισφορών και έχει πλήρη ασφαλιστική ζωή 40 ετών.

Επομένως, αυτό που λέγεται ότι δεν υπάρχει ανώτατο επίπεδο συντάξεων δεν είναι ακριβές … υπάρχει ανώτατο όριο εισφορών και επειδή οι συντάξεις είναι ανάλογες με τις εισφορές που έχει καταβάλει ο καθένας, υπάρχει πλαφόν … όσο ανεβαίνει το ΑΕΠ, προφανώς θα ανεβαίνουν και οι συντάξεις», ξεκαθάρισε. «Γι’ αυτά τα απίθανα των 23.000 ευρώ», είπε σε άλλο σημείο, «ρώτησα και τον κ. Πετρόπουλο, γιατί εκ των πραγμάτων μου φαινόταν εξωπραγματικό και απίθανο, αλλά ήθελα να δω που βασίζεται αυτό το fake news που εκτόξευσε ο κ. Βρούτσης.

Μου είπε ότι αφορά μεμονωμένη περίπτωση διεκδίκησης από συμβολαιογράφο σύνταξης που δεν βασιζόταν σε εισφορές που είχε καταβάλει η ίδια, αλλά στο ποσοστό που απέδιδαν οι συμβολαιογράφοι σε αναδιανεμητικό ταμείο, που αφορούσε το σύνολο των νομικών».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (92)

ο

Ενώ οι μισθοί των βουλευτών είναι εντάξει ε?

Tί...

...εχει ακριβώs συμβεί στίs επικουρικέs συντάξειs μέ τόν επαναυπολογισμό των παλαιων συνταξιούχων μέ τα πολλα χρόνια, υψηλών ασφαλιστικών κλασεων,και υψηλού συντάξιμου μισθού και εισφορών.???RESTART NOW.

ΒΡΟΥΤΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ

Αυτό που πρέπει να κάνεις ΑΜΕΣΑ είναι να καταργήσεις τον νόμο Κατρούγκαλου και να επαναφέρεις τον δικό σου ή άλλον καλύτερο.Τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Λολ

Να μην τολμήσει και πάρει σύνταξη ο συμβολαιογράφος με τα 7,8 εκατομμύρια εισφορές (μετά από 50 χρόνια ασφαλισης) αλλά να πάρουν οι βουλευτές με μια τετραετία ασφάλισης !

itio

Για να εχει δωσει 8000000 εισφορες ποιος ξερει τι" μισθους "ειχε.(.φανερα), εξ αλλου ΕΜΕΙΣ τα πληρωσαμε τα μυρια

@ itio

Δες τι συντάξιμες αποδοχές είχε ο συμβολαιογράφος ! 40648€ με 20% υποχρεωτικές εισφορές μας κάνουν κάτι λίγο περισσότερα από 8000 € εισφορές το χρόνο !! Τα υπόλοιπα προς 7 800 μύρια είναι οι υποχρεωτικές πληρωμές προς το ταμείο των συμβολαιογράφων από κάθε μεταβίβαση ακινήτου που πλήρωνε το κορόιδο Έλληνας και που στα 40 χρόνια μαζεύτηκαν στο τεράστιο ποσό που λέει ο συμβολαιογράφος οτι πλήρωσε στο ασφαλιστικό του ταμείο !!!!! Δλδ λεφτά των Ελλήνων κορόιδων !!!!!!!!!

ΠΛΑΦΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 1500 ΕΥΡΩ

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ 500 με 600 ΕΥΡΩ

Αγύριγο κεφάλι

Τα πράγματα μου δείχνουν ότι μάλλον γιά (περαιτέρω) ..."ΤΣΕΚΟΥΡΙ" πάμε στις Συντάξεις!..___________Βρίζατε κάποιοι τον Τσίπρα, ΕΤΣΙ; ______Να μην το ...ξεχάσετε αυτό!..

2019

κι ακόμα συζητάτε με όρους πασοκοΕλλάδας-φούσκας και ψάχνεστε για υποτιθέμενες εισφορές. Αυτά που φανταζόσαστε για τον εαυτό σας στα γεράματα όταν μασουλάγατε δανεικά Πασόκ είναι όνειρα θερινής νυκτός αλλά οι απαιτήσεις ακόμα να καταρρεύσουν από μια γενιά με τόσο ισχυρό self-entitlement. Η Ελλάδα έχει 10 χρόνια μνημόνιο που τα σάρωσε όλα. Αποδεχτείτε το αλλιώς να αρχίσουμε κι οι νέοι εργαζόμενοι με απείρως περισσότερα προσόντα από εσάς που πρακτικά πληρώνουμε τις συντάξεις σας ενώ δεν μας φτάνουμε ούτε για να περάσουμε το μήνα, να απαιτούμε τους μισθούς που παίρνατε εσείς κάποτε και προσδοκούσαμε και για εμάς, εργασιακή σταθερότητα και τη γενικότερη ζωάρα..

εμένα τώρα γιατί αυτός ο Βρούτσης

Με φοβίζει??? Οσο σκέπτομαι με τι χαρά (!)μας ανακοίνωνε τα τόσα πετσοκόμματα των πληρωμένων συντάξεων μας στην προηγούμενη θητεία του ως ψοφοδεξιος υπουργός ????

Κυρ Μήτσο

Δηλαδή αυτός ο ασφαλισμένος που έχει πληρώσει 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ εισφορές (!!!) σε όλη του τη ζωή δεν δικαιούται την σύνταξη ! Αυτό μας λέτε ; Και μάλιστα μεικτά ! Δηλαδή καθαρά λιγότερα από τα μισά !

ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Bulc

Τον ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών, καθώς και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν τον ρόλο, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη διάρκεια συνάντησης του, στις Βρυξέλλες, με την Επίτροπο Μεταφορών Violeta Bulc

olprecord

«Το γεγονός ότι το όριο των 5.000.000 TEU ξεπεράστηκε ήδη από τον Νοέμβριο φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα τέσσερα πρώτα λιμάνια της Ευρώπης» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΛΠ ΑΕ

ypourgiko01-mesa

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα που θα φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ - Θα διατηρήσει «μαξιλάρι ασφαλείας» η κυβέρνηση - Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών

67