Φορολογικές δηλώσεις: Πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ στους εκπρόθεσμους

forologikes_diloseis

Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή

Πέφτει απόψε η «αυλαία» των φορολογικών δηλώσεων και περισσότεροι από 150.000 φορολογούμενοι  καλούνται να περάσουν κυριολεκτικά στο παρά πέντε την «πύλη» του Taxisnet. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών έχει δεχθεί δεκάδες αιτήματα λογιστών, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί η προθεσμία.

«Καίνε» τα τελευταία εκκαθαριστικά - Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Όσοι πάντως έχουν αφήσει για την τελευταία στιγμή την υποχρέωση  υποβολής της δήλωσή τους, θα πρέπει να σπεύσουν γιατί τους περιμένει πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

- 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

- 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).

- 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης