Wall Street: Μικρές απώλειες για Nasdaq και Dow Jones

Wall Street: Μικρές απώλειες για Nasdaq και Dow Jones

Ήπια πτώση και επιφυλακτικότητα κυριάρχησαν στη Wall Street παρά το γεγονός ότι τα εταιρικά αποτελέσματα τείνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες

106142086_wall-street-20
Στα «απόνερα» των χθεσινών δηλώσεων Τραμπ που αναζωπύρωσαν τις εμπορικές ανησυχίες και εν μέσω εταιρικών ανακοινώσεων η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους δείκτες να σημειώνουν μικρές απώλειες

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,42% στις 27.219 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 0,65% στις 2.984 μονάδες, ενώ λίγο μικρότερες ήταν οι απώλειες του Nasdaq που υποχώρησε κατά 0,46% στις 8.185 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Bank of America ανακοίνωσε μεγαλύτερα των αναμενόμενων κέρδη, στηριζόμενη στην ισχυρή λιανική τραπεζική της. Ωστόσο, ο CFO της τράπεζας προειδοποίησε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα πλήξουν την καθαρή αύξηση των εσόδων από τόκους. Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο κατά 1,9%.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της CSX ήταν κατώτερα των προβλέψεων με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει πτώση πάνω από 10%. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αναμένει ότι τα έσοδα του έτους θα μειωθούν μεταξύ 1% και 2%.

Η United Airlines ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών καθώς και αύξηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών κατά 3 δισ. δολάρια.

Κλείσιμο
Οι μετοχές της Cintas σημείωσαν άνοδο άνω του 7%, αφού τα αποτελέσματα της εταιρίας υπερέβαιναν τις προσδοκίες.

Πάνω από το 7% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και για περίπου το 85% από αυτές τα αποτελέσματά τους ήταν καλύτερα και από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι επενδυτές ήταν πολύ πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τα αποτελέσματα που θα ανακοίνωναν οι εταιρίες και κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η αρνητικότητα θα μπορούσε να είναι μια ευλογία για τις μετοχές.

Σύμφωνα με τους ίδιους η διάψευση των εκτιμήσεων για βραδύτερη ανάπτυξη ή για σημαντική πτώση κερδών θα μπορούσε να δώσει την επόμενη ώθηση.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης