«Επιθετικές» αγορές σε τράπεζες και blue chips ανέβασαν το Χρηματιστήριο

«Επιθετικές» αγορές σε τράπεζες και blue chips ανέβασαν το Χρηματιστήριο

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στις τράπεζες αλλά και σε συγκεκριμένους τίτλους, για τους οποίους αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα

xrimatistirio-athinon-4
Ανοδικά έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται στις τράπεζες αλλά και σε συγκεκριμένους τίτλους, για τους οποίους αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα και τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με τις 870 μονάδες.

Η επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις αγορές με το 7ετές ομόλογο με επιτόκιο 1,9% και με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ ασφαλώς ενισχύει την ψυχολογία των αγοραστών, με την αγορά ωστόσο να κρατά επιφυλακτική στάση μέχρι να ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 868,01 μονάδες με άνοδο 1,41%.

Το τελευταίο δίωρο της διαπραγμάτευσης ήταν αυτό που «ανέβασε» το χρηματιστήριο σήμερα, αφού από τις 15:00 και μετά πραγματοποιήθηκαν «επιθέσεις» αγορών που ανέβασαν σημαντικά τον τζίρο.

Στον Large Cap σημειώνονται τα μεγαλύτερα κέρδη, συμπεριλαμβανομένων της Μυτιληναίος με +2,35% και Lamda Development με +2,01%, αλλά και των Coca-Cola με +2,40% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με +2,84%.

Η ΔΕΗ ξεχώρισε σήμερα, αφού από το -1,15% έκλεισε στο +4,62%, ενώ με κέρδη 2,37% έκλεισε και ο ΟΠΑΠ.

Κλείσιμο
Με κέρδη 3,88% η Εθνική Τράπεζα, άνοδος 3,44% για την Τράπεζα Πειραιώς, κέρδη 1,66% για τη Eurobank και άνοδος 0,12% για την Alpha Bank.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης