Εφορία: Απίστευτη παγίδα με κάρτες και δάνεια - Αυξάνουν την εισφορά αλληλεγγύης

kartes-pistotikes

Οι δαπάνες για αποπληρωμή καρτών και δανείων αυξάνουν τη βάση υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης και παγιδεύουν κάθε χρόνο πολλούς φορολογούμενους

Μια απίστευτη «παγίδα» υπερφορολόγησης για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2018 πλήρωσαν χρηματικά ποσά για να εξοφλήσουν δάνεια και πιστωτικές κάρτες κρύβουν οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης προσδιορίζεται όχι μόνο με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και με βάση τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για κάρτες και δάνεια.
Με τον τρόπο αυτό η βάση υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης είναι κάθε χρόνο «φουσκωμένη», καθώς συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν και όλα τα ποσά των δαπανών εξόφλησης δανείων και καρτών, καθώς και πιο σπάνια πραγματοποιούμενες δαπάνες, για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, για συμμετοχή σε εταιρίες και πραγματοποίηση δωρεών.

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται κάθε χρόνο πολλές περιπτώσεις φορολογουμένων που, λόγω πληρωμής σημαντικού ύψους ποσών για την εξόφληση δανείων και καρτών εντός του προηγουμένου έτους, επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης επί των τεκμαρτών εισοδημάτων τους κι όχι επί των πολύ πιο χαμηλών πραγματικών που έχουν δηλώσει!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩΣΧΟΛΙΑ (9)

Γιατι σωστρο δεν ειναι αυτο?

Ζουνε με τα μαυρα και για τα δανεια χρησιμοποιουν καρτες. Καλα κανει και τους τα χρεωνει αφου εχουν μαυρα. Και διπλη φορολογία να εβαζε παλι δικαιο θα ηταν.

@@

Πάντως οι άδικοι και παράνομοι φόροι δε ρυθμίζονται ,καταργούνται ,διαγράφονται τελείως. αφού είναι παράνομοι και εξοντωτικοι , πως να το κάνουμε !!!

Αγύριγο μπουκάλι

Τόσα εκατομμύρια μετανάστες πως θα ζήσουν αν δεν αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης; ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ε ----ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ΟΥΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ,ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ !!!!

Andreas

Εδώ και πολλά χρόνια ισχύει αυτό. Αν τα τεκμήρια είναι παραπάνω από τα πραγματικά εισοδήματα τότε αυτά φορολογούνται. Μαζί με εισφορά αλληλεγγύης μετά τα 12.000.

Αζαιος

Κόφτε! την Παχειά!Μάλλον είναι ζαιικο ,αλλά καταργήστε το αμέσως!

Πες καλυτερα

οτι δηλωναν λιγοτερα και με τις πληρωμες μεσω καρτας δειχνουν οτι εχουν κ αλλα.... επιτελους να φανουν οσοι κλεγονται επειδη ... φοροδιαφευγουν... Σωστο μετρο.

αγύριστος βλαξ

Μάθε ορθογραφία κομπλεξικέ αμόρφωτε

Άστα να πάνε

Coolη που είσαι;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης