Εφορία: Πώς θα δηλώσετε το σπίτι σας χωρίς λάθη

Εφορία: Πώς θα δηλώσετε το σπίτι σας χωρίς λάθη

Τα στοιχεία που θα δηλώσετε προσδιορίζουν τα τεκμήρια διαβίωσης και μπορεί να «βγάλουν» πρόσθετο φόρο

eforia-forologiki-dilosi
Αναλυτικά στοιχεία για τα ακίνητα στα οποία διέμειναν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους πρέπει να αναγράψουν και στις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι φορολογούμενοι. Η συμπλήρωση των στοιχείων των κατοικιών στις φορολογικές δηλώσεις είναι και φέτος υποχρεωτική.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) υπολογίζει, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων, τα ποσά των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης που αντιστοιχούν στις κατοικίες τις οποίες χρησιμοποίησαν οι φορολογούμενοι το προηγούμενο έτος. Σημειώνεται ότι οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης για τις κατοικίες βαρύνουν τους φορολογούμενους είτε είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, είτε τα νοικιάζουν είτε τούς έχουν παραχωρηθεί δωρεάν.

Οι φορολογούμενοι πρέπει λοιπόν και φέτος να δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις αναλυτικά στοιχεία για τις κατοικίες τους. Η αναγραφή των στοιχείων αυτών πρέπει να γίνει από κάθε φορολογούμενο στον πίνακα 5.1 του βασικού φορολογικού εντύπου Ε1.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης