Ο Γ. Πιτσιλής πρόεδρος του Ενδο-Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων

Ο Γ. Πιτσιλής πρόεδρος του Ενδο-Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων

Τιμητική διάκριση για την Ελλάδα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ - Ο Οργανισμός έχει 44 κράτη μέλη

pitsilis
Τιμητική  διάκριση  για  την  Ελλάδα  αποτελεί  η  επιλογή  για  την  Προεδρία  του  Ενδο-Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων (Intra-european  Organization  of  Tax Administrations, ΙΟΤΑ) για την περίοδο 2019-2020, του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ο IOTA είναι πανευρωπαϊκός Οργανισμός με 44 κράτη μέλη, ο οποίος παρέχει στα μέλη του εξειδικευμένη πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε κομβικής σημασίας  θέματα  και  τρέχουσες  εξελίξεις  σχετικά  το  έργο  και  τις  προκλήσεις  των φορολογικών διοικήσεων.Παράλληλα, ο ΙΟΤΑ προωθεί τη συνεργασία, τόσο μεταξύ των μελών του, όσο και με άλλους  ευρωπαϊκούς  και  διεθνείς  οργανισμούς,  όπως  η  Ευρωπαϊκή  Επιτροπή,  ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στόχος του είναι να βοηθά τα μέλη του να αναπτύσσουν τις βέλτιστες και πιο σύγχρονες πρακτικές για την είσπραξη των φορολογικών εσόδων, να διασφαλίζουν και να ενισχύουν τη συμμόρφωση των φορολογουμένων και να παρέχουν ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Η ανάληψη της Προεδρίας του ΙΟΤΑ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον κύριο  Πιτσιλή  αποτελεί  μια  σημαντική  διάκριση  για  την  Ελλάδα  και  την  ελληνική φορολογική διοίκηση.

Η θητεία θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, το καλοκαίρι του 2020, στη χώρα μας.Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής: "Πέραν της σημαντικής διάκρισης για την Ελλάδα και την ΑΑΔΕ, και τη μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά, η εκλογή μου στην Προεδρία του ΙΟΤΑ αποτελεί την  αναγνώριση  της  δουλειάς,  που  γίνεται  στην  Αρχή  από  το  σύνολο  των  12.000 εργαζομένων της, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά. Αποτελεί, όμως, και σημαντική πρόκληση για την ελληνική φορολογική διοίκηση. Στο δωδεκάμηνο αυτό θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση επίλυσης θεμάτων, που απασχολούν τις φορολογικές διοικήσεις διεθνώς, αλλά και θα επιδιώξουμε τη βελτιστοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό της συνεργασίας μεταξύ των κρατών -μελών του Οργανισμού"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης