Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισε η Wall Street

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισε η Wall Street

Αναμονή των συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας στο G20 - Νέα άνοδος του χρυσού

wall
Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η επιφυλακτικότητα, η οποία δεν οφείλεται μόνο στην ένταση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν αλλά και στις επικείμενες εξελίξεις που αναμένεται να δημιουργήσει η συνομιλία μεταξύ Τραμπ και Τζινπίνγκ , στο πλαίσιο της Συνόδου των G20 που αρχίσει την Παρασκευή.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03%, στις 26.727,54 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,32% στις 8.005,70 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 2.945,35 μονάδες.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι δύο ηγέτες θα έρθουν πιο κοντά σε μία συμφωνία που θα τερματίσει την εμπορική διαμάχη Ουάσιγκτον-Πεκίνου, μετά την επιβολή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δασμούς τον τελευταίο χρόνο.

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές καλωσορίζουν την ανακοίνωση για διμερή συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας στην ετήσια Σύνοδο G20», δήλωσε νωρίτερα ο Christopher Grancille, διευθυντικό στέλεχος της TS Lombard. «Εχουμε μία αντίδραση ανακούφισης».

Η εμπορική αισιοδοξία σε συνδυασμό με την αυξημένη πιθανότητα χαλάρωσηςτης νομισματικής πολιτικής από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα βοηθούν το κλίμα και έχουν οδηγήσει σε ράλι τις αμερικανικές μετοχές αυτό τον μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, έντονη κριτική κατά της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας να πιέζει την κεντρική τράπεζα για αλλαγή πολιτικής και μείωση επιτοκίων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρουσίασε νέα διολίσθηση έναντι του ευρώ κατά 0,27% με την ισοτιμία να φθάσει στα 1,1396 δολάρια ανά ευρώ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέαιο ενισχύθηκει 0,66%, στα 57,81 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου διαμορφώθηκε στο 2,018%, με πτώση 0,5 μονάδες βάσης.

Κλείσιμο
Νέα άνοδο 1,66% παρουσίασε η τιμή του χρυσού που έκλεισε στα 1.423,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης