Σκάει η φούσκα της κυβέρνησης με τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ

Σκάει η φούσκα της κυβέρνησης με τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ

Πάνω από 167.000 περιμένουν και δεν βλέπουν σύνταξη - «Εξαφάνισαν» τις αιτήσεις 120.000 συνταξιούχων, αλλά ο ΕΦΚΑ επιστρέφει στα ελλείμματα - Αυξάνονται κατά 4.000-5.000 τον μήνα οι εκκρεμείς αιτήσεις, παρότι οι παλαιοί συνταξιούχοι μειώνονται

efksss
Αποκλεισμένοι από κύρια σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ παραμένουν 200.000 δικαιούχοι - σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα για πάνω από 3-4 χρόνια. Ο αριθμός όσων παίρνουν γεύση από πλεονάσματα αντί για σύνταξη, αυξάνεται κατά 4.000-5.000 κάθε μήνα.

Για να εμφανίζει λοιπόν πλεονασματικό τον ΕΦΚΑ και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας -ώστε να δηλώνει πως μετά τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου δεν απαιτούνται άλλες ή και να τάζει προεκλογικά 13η σύνταξη- η κυβέρνηση βάζει στον πάγο αυτόν τον τεράστιο αριθμό παροχών, το δημοσιονομικό κόστος των οποίων εκτιμάται σε περίπου 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ, αλλά θα αποκαλυφθεί επισήμως μόνο όταν εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις και τα πλήρη εκκαθαριστικά.

Εσωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ (με ημερομηνία άντλησης στοιχείων 30 Απριλίου 2019), το οποίο φέρνει σήμερα στο φως το «business stories», αποδεικνύει ότι:

■ Ο πραγματικός αριθμός των συνταξιούχων που έχουν καταθέσει αίτηση και περιμένουν να λάβουν την κύρια σύνταξή τους από τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τις 167.000. Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε έγγραφο τέτοιος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη, τετραπλάσιος από τις 40.000-45.000 που ανακοινώνει επισήμως εδώ και μήνες το υπουργείο Εργασίας!

■ Το έγγραφο του ΕΦΚΑ καταγράφει τις αιτήσεις ανά Ταμείο, δεν συμπεριλαμβάνει όμως όσους αναμένουν σύνταξη από την πρώην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ). Αυτοί ανεπισήμως υπολογίζονται σε τουλάχιστον 25.000-30.000 επιπλέον, αν και ουδείς ανακοινώνει τον αριθμό τους, καθώς η Υπηρεσία Συντάξεων υπολειτουργεί και οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι έχουν εγκαταλειφθεί «από συστάσεως ΕΦΚΑ» στην τύχη τους. Κι έτσι όμως, ο συνολικός αριθμός των εν αναμονή συνταξιούχων αγγίζει σχεδόν τους 200.000, όντας πενταπλάσιος από τον επισήμως ανακοινωθέντα.

Διαβάστε περρισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης