Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η ONEX έκανε το πρώτο βήμα για την απόκτησή τους

nafpigeia

Η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία είχε δηλώσει εξ αρχής ότι στόχος της μετά τη Σύρο ήταν τα ναυπηγεία της Ελευσίνας

Το πρώτο βήμα για την είσοδο της εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας έγινε σήμερα το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της ΟΝΕΧ. Η κυπριακή κοινοπραξία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από μερικούς μήνες δεν κατέθεσε μέχρι τις 2 Μαίου τις διασφαλίσεις που τις είχαν ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μετά από αυτό το ναυάγιο στράφηκε στην ΟΝΕΧ, στην οποία ανήκουν και τα ναυπηγεία της Σύρου.

Η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία με επικεφαλής τον Πάνο Ξενοκώστα είχε δηλώσει εξ αρχής ότι στόχος της μετά τη Σύρο ήταν τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, όμως δεν είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό, διότι δε συμφωνούσε με τη διαδικασία.

Είναι ξεκάθαρο όπως έχει επισημαίνει κι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ότι στόχος των αμερικανικών κεφαλαίων είναι τα ελληνικά ναυπηγεία και η ανακαίνισή τους, όπως συνέβη με το Νεώριο Σύρου.

Η υπόθεση μοιάζει πλέον με μονόδρομο τόσο για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας όσο και για του Σκαραμαγκά σε δεύτερη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

αδαμας

Αν δεν εχουν λυση για το προβλημα του συνδικαλισμού στο χωρο θα αποτυχουν και αυτοι.

Last

Ρε τσίπουρα άσε και κάτι να ξεπουλήσει και ο μητσοτάκης , τάδωσες όλα , η μπαζιάνα σου γλίτωσε μέχρι στιγμής, αλλά δεν νομίζω για πολύ ακόμα . Ο μεγάλος προ(ο)δοτικός.

mm

γιατί λες ξεπούλημα; παίρνουν και ανακαινίζουν μισοπεθαμένα ναυπηγεία. χαρούμενος θα έπρεπε να είσαι μπας και πάρουν μπρος γιατί δε φτιάχνουν τίποτα. τώρα άμα δεν πάρουν βλέπουμε. τα θέλανε πολλοί;

JUST

Τόσες φορές το έχουν αναδείξει το πρόβλημα σε όλα τα κανάλια και ακόμα υπάρχουν άσχετοι που δεν ξέρουν τίποτα ρε φίλε τι ξεπούλημα λες ? νομίζεις είναι δημόσιο ? ιδιωτική επιχείρηση είναι που χρωστάει στο κράτος και στους εργαζόμενους λεφτά που ούτε στα όνειρα σου θα τα δείς 10 χρόνια από την ζωή μας ,μας έχει φάει έλεος άσχετοι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης