120 δόσεις χωρίς όρους μόνο για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

efories_ar

Τα «κλειδιά» για τα χρέη στην εφορία - Με οικογενειακά και όχι περιουσιακά στοιχεία η ένταξη στη νέα ρύθμιση - Μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο

Μόνον για όσους είχαν δηλώσει ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ή 10.000 ευρώ θα ισχύσουν τελικά οι 120 δόσεις για χρέη στην εφορία. Για όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα θα τεθούν εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, αλλά όχι περιουσιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών εργάζονται πυρετωδώς για να καταθέσουν το σχετικό νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί έως την Μεγάλη Τρίτη και να μπει σε εφαρμοσή η νέα ρύθμιση αμέσως μετά το Πάσχα.

Αν και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει», η νέα ρύθμιση θα διαφέρει από όλες τις προηγούμενες, καθώς θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- Όλα τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίσουν σε 120 δόσεις. Για αυτούς το μόνο κριτήριο περιορισμού των δόσεων θα είναι το ύψος της ελάχιστης δόσεως, που επιδιώκεται να είναι μικρότερη και από 50 ευρώ το μήνα (στα 20-40 ή ενδεχομένως στα 25 με 30 ευρώ τελικά) αντίθεται με όσα προέβλεπαν ως τώρα οι παλαιότερες ρυθμίσεις χρεών στην εφορία. Σε τέτοια περίπτωση, αν πχ κάποιος χρωστά 3.000 ευρώ μπορεί να ρυθμίσει σε 120 δόσεις με 25 ευρώ το μήνα, ενώ αν χρωστά 500 ευρώ θα περιοριστεί σε 20 δόσεις.

- Σε καμία περίπτωση δεν θα εξετάζονται περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή ούτε οι καταθέσεις στην τράπεζα ούτε τα ακίνητα που διαθέτει ο οφειλέτης.

- Εισοδηματικά κριτήρια θα εξετάζονται μόνον για όσους δηλώνουν πάνω από 10.000 ευρώ το χρόνο. Η δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη θα καθορίζεται σαν ποσοστό του εισοδήματός του κλιμακωτά (για κάθε κλιμάκιο πχ 5.000 ή 10.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματος).

Για παράδειγμα, με ετήσιο εισόδημα 10.001 ευρώ, μπορεί να οριστεί συντελεστής 6% και να πρέπει να πληρώνει 600 ευρώ το χρόνο. Έτσι, εάν χρωστάει 6.000 ευρώ θα μπορεί να εφοφλήσει σε 120 δόσεις των 50 ευρώ, αλλά αν χρωστά 3.000 ευρώ θα δικαιούται 60 δόσεις. Για υψηλότερα εισοδήματα, θα εφαρμόζεται και υψηλότερος συντελεστής, αλλά για κάθε κλιμάκιο εισοδήματος ξεχωριστά και όχι για το σύνολο του εισοδήματός του: πχ 10% για κλιμάκιο εισοδήματος 30.000 – 40.000 ευρώ θα οδηγεί σε 1.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο για δόσεις και όχι αυτομάτως σε 4.000 ευρώ τον χρόνο από ολόκληρο το εισόδημά του.

- Το εισοδηματικό κριτήριο δεν θα εφαρμόζεται «οριζόντια» σε όλους, αλλά θα εξαρτάται και από την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη. Δηλαδή έγγαμος με 2 παιδιά και εισόδημα πχ 30.000 ευρώ τον χρόνο δεν θα πληρώνει ίδια δόση με κάποιος άγαμο χωρίς παιδιά που έχει το ίδιο εισόδημα και την ίδια οφειλή με τον πρώτον.

Επιπλέον θα δοθούν κίνητρα ταχύτερης αποπληρωμής όπως «κούρεμα» των τόκων, τα οποία όμως ακόμα τελούν υπό συζήτηση.

Θολό παραμένει ακόμα όμως τι ακριβώς θα ισχύσει για οφειλές των επιχειρήσεων προς την εφορία, αλλά στόχος είναι να αυξηθούν οι 12 σε 36 ή 48 δόσεις το πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Ό,τι δηλώσεις είσαι ακόμα

Δηλαδή κυρίως οι φοροφυγάδες! Εύγε!

OK

Ένα τυπικό χρέος αυτή την στιγμή σε ασφαλιστικά ταμεία είναι 20-25000 Ευρώ. Χωρίς τόκους κτλ, αυτό βγάζει δόσεις περίπου 2500 Ευρώ τον χρόνο. Κάποιος με εισόδημα λιγότερο από 10000€ θα πρέπει δηλαδή να δίνει τουλάχιστον 2500 σε δόσεις για τα προηγούμενα, να πληρώνει τα τρέχοντα (αλλά τόσα σίγουρα) κι επιπλέον τον φόρο εισοδήματος, τέλος επιτηδευύματος (650 ευρώ επειδή κάποιος θέλει να προσπαθήσει να παράγει), και επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τέλη, προκαταβολές φόρων, κτλ. Προφανώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Γι'αυτό έχουν αποτύχει πλήρως όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις. Γιατί είναι σχεδιασμένες από ηλίθιους εκτός πραγματικότητας.

Από...

...τα γραφόμενα και μόνο καταλαβαίνεις ότι ΤΖΟΥΖΕΙ πολύ η ρύθμιση. Όπως για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ και τα σπίτια των ανθρώπων, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, οι πρόσφατες ΑΥΞΗΣΕΙΣ των μισθών, Η ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ των συντάξεων, τα ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ για τους φτωχότερους, η μείωση της ανεργίας, η άνοδος του τουρισμού, η τυπική έξοδος από τα μνημόνια και διάφορα άλλα που αφορούν κατηγορίες των πολιτών. Είναι πίσω ο Τσίπρας με 27,3% από τον Κούλη, χα, χα, χα, χα..., δώστε και άλλα χαρούπια!!!

Γεωμέτρης

Η πρόσφατη αύξηση μισθων, αύξησε και τις ασφαλιστικές εισφορές (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ) αρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις! Αλλά, που να το καταλάβεις εσύ. Προφανώς είσαι υπάλληλος των 700 ευρώ. Ας πρόσεχες κομμούνι.

ΧΣ

Το βράδυ των εκλογών να ξαναδιαβάσεις το σχόλιό σου.

Εισαι Δημοσιος Υπαλληλος -εντελως όμως !!!

Δηλαδη τι έπρεπε να γράφει ο τίλιος; Με όρους 120 δόσεις για οσους βγαζουν ΠΑΝΩ απο 10.000; Το ΚΑΤΩ αντί για ΠΑΝΩ σε χαλασε; Τότε θα έλεγες ότι τσουζει που δεν εχει χωρις ορους στους ΚΑΤΩ.

Ελλαδισταν

Δηλαδη αμα εχεις 200 χιλιαρικα στη τραπεζα, μεζονετα, εξοχικο και καινουργια αμαξαρα, και δηλωνεις κατω απο 10,000 εισοδημα ... και εσυ στις δοσεις. Μετα δεν υπαρχουν λεφτα για αυτους που πραγματικα θα επρεπε να βοηθαει το κρατος. Τι πατεντες φτιαχνουν οι απατεωνες...... Σε ολες τις δυτικες χωρες η περιουσια λαμβανεται υπ'οψιν για κοινωνικες παροχες.

Ντιπ για ντιπ!!

Εσύ λες να έχει λεφτά να μην πληρώνει και να μην τα κατασχεθουναπο απο την εφορία από τον λογαριασμό? Πόσο βλάξ αριστερός πρέπει να είσαι?

Αθ. Πολιτης

....δηλαδή για όσους καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν και να παρουσιάζουν ό,τι θέλουν από εισοδήματα....

Μετα που θα πατε....;

Είναι πλεον ολοφανερο ότι οι πολιτικοί της χρεοκοπιας ανταλλαξαν την ασυλια τους με την υποθηκευση της περιουσιας της χωρας και των πολιτων ριχνοντας όλη την χρεοκοπία και τα δεινά της σε αυτους που δεν ευθυνονταν και που δεν επιασαν στα χερι τους δημοσιο χρημα αλλα τα φαγανε….( εμμεσως ) ! Τελικα απεδειχθει εκ του αποτελέσματος ότι το μονο που ενοιαζε τους ( δανειστες ) ηταν να ξεφορτωθουν τα ελληνικα ομολογα με οποιο τροπο μπορουσαν και ο μονος τροπος για να λουφαζουν οι ντοπιοι κοτζαμπασηδες ηταν να τους αφησουν διοριζουν κοσμο στο δημοσιο και οι ιδιοι να εξακολουθουν να εχουν το χερι στο μελι ! Προστάτευσαν τους πολιτικους της χρεοκοπιας και τους πελάτες τους και διέλυσαν ολους τους αλλους . Παραλληλα, βρηκαν ευκαιρια να υποθηκευσουν ολη την χωρα σε τιμη ευκαιριας . Eμεις ( χρεοφειλέτες ) για αδυναμια η απροθυμια καταβολης φορων 70% και πανω στο κρατικοδιαιτο τερας , αν και δεν πιασαμε ποτε δημοσιο χρημα στα χερια μας , και ενω τρεχει ο τοκος 1% το μηνα , ενώ οι φοροφαγαδες και οι μιζαδόροι συνεχιζουν το παρτυ μισθων και συνταξεων μεσα στην χαρα και χωρις φοβο με κατοχυρωμενη την ασυλια μεταξυ τους ! Αλλα η εκτελεση της ακινητου περιουσιας μας ( το μονο πραγματικο ασετ των Ελληνων ) και των εισοδηματων μας , δια των φορων και της πληρους απαξιας της , με το colpo grosso του χρεους και του μαζι τα φαγαμε ( και δια της ταχα μου ταχα προοδευτικης φορολογιας ,ανεξαρτητα ποθεν εσχες ,αν και δεν πιασαμε ποτε δημοσιο χρημα στα χερια μας αν και δεν χρωστούσαμε πουθενα και καναμε σωστο κουμαντο στα οικονομικα μας ) ,καθως και η μετατροπη 4000000 εκατομμυριων Ελληνων σε χρεοφειλετες με φορους 50% εως και πολυ πανω απο το εισοδημα , για αυτους με απροσοδα ακινητα ,θα πληρωθει με πολλα δακρυα και αιμα απο τους οφσορ φιλελεφτ ( κεντροδεξιους ) και ( κεντροαριστερους ) πολιτικους καθως και απο τους διορισμενους κρατικοδιαιτους αριστεροδεξιους που βαζουν πλατη .Θα σας βρουμε παντου , στα βουνα , στις σπηλιες , στους υπονομους , και θα λυσουμε οριστικα πλεον τις ( διαφορες ) μας . Ο μουλωχτος εμφύλιος των ανωτερω και των θυματων τους συντομα θα γινει φανερος και από το φεγγαρι . Κανενας Γιουνκερ,Μοσκοβισι και ( θεσμος ) δεν θα σας γλυτωσει ! Θα τρεχετε στους υπονομους να σωθειτε αλλα Κανταφι ! Συλλογικη ευθυνη δεκα χρονια εμεις και οι οικογενειες μας σαν ( χρεοφειλέτες ) , συλλογικη ευθυνη εσεις και οι οικογενειες σας οσα χρονια και αν περασουν και σιγουρα δεν θα αφήσουμε την εκδικηση στα χερια της ιστοριας ….

Ο.Γ.

Έβγαλα το 2017 όλο το χρόνο 2.000 € μόνο, και μου έβαλαν φόρο 1590 €, και αντί να τα σβήσουν και να μου ζητήσουν συγνώμη,μου λένε νά τά κάνεις ρύθμιση . Τί λέτε ρε τους είπα, πάτε καλά ?? Άι σιχτιρ !!!

@@

Στάση πληρωμών τώρα !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

floros-768x650

Ο δημόσιος φορέας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) με αφορμή τη σημερινή απόφαση αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου επισημαίνει ότι εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο το ποσό των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού

1
adonis-sev__1_

Συζητήσαμε πως μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην άμεση προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης