Κτηματολόγιο: SMS σε 550.000 ιδιοκτήτες του δήμου Αθηναίων τη Μεγάλη Δευτέρα

ktimatologio

Το Κτηματολόγιο θα προβεί στην προανάρτηση των πινάκων και των διαγραμμάτων για χιλιάδες ακίνητα - Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Ιουνίου

Με την προανάρτηση των πινάκων και των διαγραμμάτων περισσοτέρων από 720.000 ακινήτων στον δήμο Αθηναίων θα συνεχιστεί η διαδικασία εγγραφής στο Κτηματολόγιο. Όπως έγινε γνωστό, το Κτηματολόγιο θα αναρτήσει τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου, τους σχετικούς πίνακες, ενημερώνοντας παράλληλα με sms πάνω από 550.000 ιδιοκτήτες.

Όπως ανέφεραν πηγές από το Κτηματολόγιο, η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην παραπάνω διαδικασία είναι κομβικής σημασίας και αφορά άμεσα τους ίδιους και τα συμφέροντά τους, καθώς θα είναι ο μοναδικός τρόπος να τσεκάρουν πριν την οριστικοποίηση των πινάκων, αν έχουν εγγραφεί σωστά τα στοιχεία τους, τόσο των ιδίων, όσο και των ιδιοκτησιών τους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», κατά το στάδιο της προανάρτησης οι 550.000 ιδιοκτήτες των παραπάνω ακινήτων -που έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008- εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Η διαδικασία της επικαιροποίησης στο Κτηματολόγιο μέσω της προανάρτησης

Η προανάρτηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ιστοσελίδας του Κτηματολόγιου www.ktimatologio.gr.

Από τον ίδιο ιστότοπο (www.ktimatologio.gr) θα γίνεται και η ενημέρωση για το κόστος της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Οι ενδιαφερόμενοι και υπόχρεοι για την Προανάρτηση θα μπαίνουν στο σύστημα καταχωρίζοντας τους κωδικούς του TaxisNet και, με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία των εμπράγματων δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, ώστε να επαληθεύουν την ορθότητά τους στις εγγραφές του Κτηματολογίου.

Η εφαρμογή για την Προανάρτηση στο Κτηματολόγιο θα ανοίξει στις 22 Απριλίου 2019 και βάσει όσων ισχύουν σήμερα, θα ολοκληρωθεί με το κλείσιμο της σχετικής πλατφόρμας, στις 22 Ιουνίου 2019.

Μόλις ολοκληρωθεί η Προανάρτηση και η επαλήθευση των εγγράφων και αιτημάτων επανεξέτασης στοιχείων, κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Απλό

Να πάρουν τα στοιχεία απο τα υποθηκοφυλάκεια

sg26

Ωραία πάντως αυτή η φάμπρικα... Πληρώνεις για να δηλώσεις τα περιουσιακά σου στοιχεία (τα οποία βέβαια έχεις ξαναπληρώσει σε αυτό το μπουρδελο-κράτος που ζούμε, όταν τα δήλωνες στο Υποθηκοφυλακείο) και αφού μαζέψουν όλες τις δηλώσεις, τα αναρτούν σε χάρτες και πρέπει να μπεις και να αποδεχτείς ή να υποβάλλεις την ένστασή σου... Και τότε θα πληρώσεις πάλι... (για το πόσο θα πληρώσεις θα ενημερωθείς από τον ιστότοπο... για να μην μιλάμε για λεφτά τώρα, μπας και δεν το προσέξουν πολλοί... παραμονές εκλογών που είναι...) Και όλα αυτά, βέβαια, γιατί η μια υπηρεσία αυτού του κράτους (Υποθηκοφυλακείο) δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την άλλη (Κτηματολόγιο)... Ε ρε κράτος απίστευτο...

Μόνο έτσι.

Ο πολίτης δε ξέρει από δημόσια καλεσματα, ίντερνετ και λοιπά. Θα σου πει δε διαβασα, δε ξέρω δεν είδα. Στείλτε επιστολές και τότε όλοι θα κινητοποιηθουν.

Δε ζούμε στο 1950

Ποιες επιστολές;;; Πού ζούμε;;; Επιστολές τις οποίες ΑΝ δεν απεργούν τα ΕΛΤΑ, μπορεί και να παραδοθούν με αρκετές εβδομάδες καθυστέρηση; Τι πιο γρήγορο από ένα SMS ή email;

Xα χα χα χα!!!

Στείλε εσύ στο γέρο και στη γριά που ζει στη κολοπετινιτσα SMS και e-mail.Καλά.,,,εχει να γίνει της μουρλής!

δημοσιε υπάλληλε

Ο πολιτης ΔΕΝ θα ασχοληθει, τα στοιχεια τα έχει ήδη καταθέσει στις υπηρεσίες του δημοσίου, να τσακιστουν να τα βρουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mario-draghi-pic

Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας - Τις δύσκολες στιγμές που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να διαλυθεί,  η κεντρική τράπεζα υπό την καθοδήγηση του κ Ντράγκι υπήρξε ο μοναδικός θεσμός που απέτρεψε την καταστροφή, επισημαίνει το δημοσίευμα

hvL

Ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός των τραπεζών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ, εμποδίζοντας την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την διαχείριση της θυγατρικής της.

shopping_ar

Μέχρι σήμερα οι online πωλησεις δεν αποτελούσαν ούτε αποτελούν ακόμα το βασικό κανάλι λιανικής πώλησης τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών μπακαλικής ή σούπερ -μάρκετ που προτιμούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αλλωστε, είναι μια πραγματικότητα ότι ακόμη και στις πιό προηγμένες τεχνολογικά χώρες η συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ – μάρκετ είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με τον χρόνο.

family_ar

Ουραγός φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι αφορά τις πολιτικές οι οποίες είναι φιλικές προς την οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF. Συγκεκριμένα, από τον κατάλογο των 31 χωρών που συνέταξε η UNICEF με τις χώρες που προσφέρουν πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, η χώρα μας καταλαμβάνει την 30η και προτελευταία θέση.

crush_ar

Η μετεκλογική παγίδα που στήνει εδώ και καιρό η κυβέρνηση στον χώρο της οικονομίας μπορεί να εξελιχθεί σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το μεταμνημονιακό καθεστώς της ελληνικής οικονομίας, με όρους αυτή τη φορά προσαρμοσμένους στις ανάγκες των αγορών.