Κτηματολόγιο: SMS σε 550.000 ιδιοκτήτες του δήμου Αθηναίων τη Μεγάλη Δευτέρα

Κτηματολόγιο: SMS σε 550.000 ιδιοκτήτες του δήμου Αθηναίων τη Μεγάλη Δευτέρα

Το Κτηματολόγιο θα προβεί στην προανάρτηση των πινάκων και των διαγραμμάτων για χιλιάδες ακίνητα - Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Ιουνίου

ktimatologio
Με την προανάρτηση των πινάκων και των διαγραμμάτων περισσοτέρων από 720.000 ακινήτων στον δήμο Αθηναίων θα συνεχιστεί η διαδικασία εγγραφής στο Κτηματολόγιο. Όπως έγινε γνωστό, το Κτηματολόγιο θα αναρτήσει τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου, τους σχετικούς πίνακες, ενημερώνοντας παράλληλα με sms πάνω από 550.000 ιδιοκτήτες.

Όπως ανέφεραν πηγές από το Κτηματολόγιο, η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην παραπάνω διαδικασία είναι κομβικής σημασίας και αφορά άμεσα τους ίδιους και τα συμφέροντά τους, καθώς θα είναι ο μοναδικός τρόπος να τσεκάρουν πριν την οριστικοποίηση των πινάκων, αν έχουν εγγραφεί σωστά τα στοιχεία τους, τόσο των ιδίων, όσο και των ιδιοκτησιών τους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», κατά το στάδιο της προανάρτησης οι 550.000 ιδιοκτήτες των παραπάνω ακινήτων -που έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008- εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Η διαδικασία της επικαιροποίησης στο Κτηματολόγιο μέσω της προανάρτησης

Η προανάρτηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ιστοσελίδας του Κτηματολόγιου www.ktimatologio.gr.

Από τον ίδιο ιστότοπο (www.ktimatologio.gr) θα γίνεται και η ενημέρωση για το κόστος της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Κλείσιμο
Οι ενδιαφερόμενοι και υπόχρεοι για την Προανάρτηση θα μπαίνουν στο σύστημα καταχωρίζοντας τους κωδικούς του TaxisNet και, με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία των εμπράγματων δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, ώστε να επαληθεύουν την ορθότητά τους στις εγγραφές του Κτηματολογίου.

Η εφαρμογή για την Προανάρτηση στο Κτηματολόγιο θα ανοίξει στις 22 Απριλίου 2019 και βάσει όσων ισχύουν σήμερα, θα ολοκληρωθεί με το κλείσιμο της σχετικής πλατφόρμας, στις 22 Ιουνίου 2019.

Μόλις ολοκληρωθεί η Προανάρτηση και η επαλήθευση των εγγράφων και αιτημάτων επανεξέτασης στοιχείων, κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης