Συντάξεις: Αναδρομικά ενός έτους για 800.000 επικουρικές

syntaxiouxos_0_1

Αντισυνταγματικές περικοπές επιστρέφονται – Επιστροφές έως 1.793 ευρώ  δείχνουν τα επίσημα ενημερωτικά του ΕΤΕΑΕΠ

Αναδρομικά για ένα έτος στις επικουρικές συντάξεις -που φτάνουν μέχρι και 1.793 ευρώ- αναγνωρίζει εμμέσως το ΕΤΕΑΕΠ, παραθέτοντας σε ειδικά ενημερωτικά σημειώματα τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και τις διεκδικούν περίπου 800.000 συνταξιούχοι με αιτήσεις και με αγωγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στα ενημερωτικά αυτά έχουν υπολογιστεί όλες οι μειώσεις που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις από το 2013 ως και τον Μάιο του 2016, με όλους τους νόμους, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει πλήρη εικόνα και ποσό για τα αναδρομικά που δικαιούται να πάρει πίσω.

Τα σημειώματα αυτά είναι συγκεντρωτικά, καθώς έχουν υπολογισμένες τις μειώσεις για κάθε μήνα και εμφανίζουν το σύνολο των περικοπών σε ειδική στήλη ως και τον Μάιο του 2016.

Για το διάστημα από Ιούνιο 2016 και μετά οι μειώσεις των παλιών μνημονίων σταμάτησαν να επιβάλλονται και αντικαταστάθηκαν από τις ακόμη βαρύτερες περικοπές που φτάνουν στο 50% με τον επανυπολογισμό των επικουρικών που ψήφισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Αυτό που έγινε δηλαδή στις επικουρικές ήταν να αντικατασταθούν οι περικοπές των νόμων 4051 και 4093 γιατί τις έβγαλε παράνομες το Συμβούλιο της Επικρατείας, με ακόμη μεγαλύτερες που τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρικ του επανυπολογισμού, επιβάλλοντας όμως οριζόντιο ψαλίδι ως 50% σε όσους είχαν άθροισμα συντάξεων (κύρια και επικουρική) πάνω από 1.300 ευρώ μικτά.

Το διάστημα αναδρομικών ειδικά στις επικουρικές είναι για 12 μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2015 που το ΣτΕ έβγαλε παράνομες τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 του 2012, και σταματά στον Ιούνιο του 2016 που εφαρμόστηκε ο επανυπολογισμός του νόμου 4387/2016 και οι παράνομες μειώσεις αντικαταστάθηκαν με το τσεκούρωμα του 50% από το νόμο Κατρούγκαλου. Το αν βγει αντισυνταγματικό και το ψαλίδι του 50% θα φανεί από τη νέα απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί από το ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου.

Το ΕΤΕΑΕΠ, βλέποντας να φουντώνει το κίνημα «δώστε πίσω τα αναδρομικά» μια που τα δικαστήρια δικαιώνουν τους συνταξιούχους, αναγνωρίζει εμμέσως ότι υφίσταται θέμα επιστροφών και διεκδικήσεων και για τον λόγο αυτόν υποχρεώθηκε να ανεβάσει το ειδικό ενημερωτικό σημείωμα με τα παράνομα ψαλίδια, ώστε κάθε συνταξιούχος να μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσα του οφείλονται από τις επιστροφές. Αυτά τα στοιχεία οι υπηρεσίες δεν τα καταχώριζαν μέχρι πρόσφατα, αλλά αναγκάστηκαν να το πράξουν υπό την πίεση του όγκου των αιτήσεων και των αγωγών που καταθέτουν οι συνταξιούχοι.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Κλεπταποδοχοι επαγγελματίες κλεφταραδες γαλαζοπρασινοι κτλ κτλ κτλ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΉΣΟΥΝ ΤΊΠΟΤΕ ΌΡΘΙΟ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΕΜΕΊΣ...!! ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Η ΔΎΝΑΜΗ ΑΛΛΆ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ, , ΔΙΔΆΞΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΩΣΆΝ ΡΑΓΙΆΔΕΣ ΜΙΑ ΖΩΉ ΝΑ ΣΚΎΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΈΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΟΎΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΉΝ ΠΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ... Ξύπνατε ωρε πατριώτες χανόμαστε...

κοινος νους

οι περικοπες πριν το 2013 κριθηκαν καλες και αγιες δηλαδη?????δωστε στον λαο τα λεφτα που του εκοψαν οι γαλαζοπρασινοι κλεφταραδες!!!

@@

Άντε να χαθείτε λαμόγια Έ ! Λαμογια !!! Η χώρα καταστράφηκε και εσείς προπαγάνδα μέρα-νύχτα κάνετε!!!

Τώρα με το στανιό θέλουν να... βγάλουν

Νέους Πολιτηκαντηδες τύπου Κούλη μουλη του αδερφού του Μπακογιάν ... ΔίχωςΤσίπρα και μαζί με τους υπόλοιπους κλεφταραδες γαλαζοπρασινους κάνουν προπαγάνδα με τα δικά μας λεφτά τους δικούς μας φόρους και την δικιά μας αγωνία για ζωή σε αυτή την ουτοπική χώρα όπως την θέλουν και έχουν καταντήσει..

123

Ο νόμος Κατρούγκαλου έχει μια παράμετρο που δε βλέπω να την αναφέρει κανείς. Ούτε εφημερίδες, ούτε δικηγόροι, ούτε συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων. Μάλλον δε το έχουν πάρει χαμπάρι. Συγκεκριμένα σε περιπτώσεις που οι επικουρικές μετά τον επανυπολογισμο είναι μεγαλύτερες από αυτές πριν τον υπολογισμό τότε με ένα μαγικό μπακαλίστικο μαθηματικό τύπο διατηρούνται οι συντάξεις όπως είχαν διαμορφωθεί πριν τον νόμο Κατρούγκαλου. Με λίγα λόγια στην ουσία για τους συγκεκριμένους συνταξιούχους εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι παράνομες μειώσεις των πριν του νόμου Κατρούγκαλου αντισυνταγματικών νόμων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης