Συνδικαλιστικός εμφύλιος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Συνδικαλιστικός εμφύλιος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Για « συμψηφισμό» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

sinedrio-gsee
Στον «αέρα» βρίσκεται για τρίτη ημέρα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις εργασίες του από το πρωί της Παρασκευής, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ.

Ο συνδικαλιστικός εμφύλιος ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας και διέκοψαν την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας. Τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σύνεδροι στην πλειοψηφία τους, έφτασαν με προσκλήσεις στο Μέγαρο, με την ασφάλεια του κτιρίου όμως, να προσπαθεί να κλείσει τις πόρτες και να προκαλεί την ένταση που ακολούθησε.

Αλλά και χθες στον χώρο του συνεδρίου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με σημαντικά αυξημένα μέτρα φύλαξης, παρουσία εισαγγελέα αλλά και των νομικών συμβούλων των παρατάξεων.

Το πρωί σήμερα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε νέα μαζική συγκέντρωση καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για στημένες διαδικασίες , «νόθους αντιπρόσωπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζόμενους».

Τα βέλη του ΠΑΜΕ δέχτηκε κυρίως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας που δεν κατάφερε να εκλέξει νέους αντιπροσώπους,, Δ. Καραγεωργόπουλος. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί απώλεια δυνάμεων. Επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση πάντως, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί από σύνεδρος της ΓΣΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους την «αποκρουστική» εικόνα που συνεχίζει επικρατεί στην Καλαμάτα , επιρρίπτοντας ευθύνες και στη κυβέρνηση:

Κλείσιμο
«Με αντιδημοκρατικές και βίαιες συμπεριφορές- αναφέρει η ανακοίνωση των εργατικών κέντρων- οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ), οδηγούν το 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας σε διάλυση . Σχέδιο τους είναι να οδηγήσουν τη ΓΣΕΕ σε « δοτή» διοίκηση. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Κυβερνώντος κόμματος δεν είναι απλά τεράστιες, αλλά αγγίζουν και τα όρια της συνενοχής. Με Δελτίο Τύπου του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιχειρείται ένας ανεπίτρεπτος -για κόμμα του δημοκρατικού τόξου- συμψηφισμός. Ό,τι δεν πέτυχαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις στα 9 χρόνια των μνημονίων, φαίνεται ότι θα το πετύχει η ηγεσία του Π.Α.ΜΕ.

Ως δευτεροβάθμιες οργανώσεις - μέλη της ΓΣΕΕ, θα προασπίσουμε το θεσμό με κάθε τρόπο και κάθε προβλεπόμενη στο νόμο και στο καταστατικό διαδικασία. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα.»

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ κάνοντας ωστόσο λόγο για έλλειψη διαφάνειας στην ανάδειξη συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

«Η αντιμετώπιση όσων εκπροσωπούν τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος – αναφέρει η ανακοίνωση- όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ εργοδότης – συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Δ. Καραγεωργόπουλος , με τα σωματεία σφραγίδες και τους μπράβους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να γίνεται με τη βίαιη διάλυση συνδικαλιστικών συνεδρίων, όπως έγινε στο συνέδριο της ΟΙΥΕ και επιχειρείται τώρα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να γυρίσουν την πλάτη τους στο ψεύτικο δίπολο πόλωσης που προσπαθούν να στήσουν το ΠΑΜΕ και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και με τη συμμετοχή τους στις διεργασίες του εργατικού κινήματος να πάρουν πάνω τους τον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων απομονώνοντας όσους εξυπηρετούν κομματικούς σχεδιασμούς και αλλότρια συμφέροντα.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης