Καλαμάτα: Στον «αέρα» το συνέδριο της ΓΣΕΕ – Νέα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Καλαμάτα: Στον «αέρα» το συνέδριο της ΓΣΕΕ – Νέα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την συμμετοχή «νόθων αντιπροσώπων» μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Επίθεση του προέδρου της ΓΣΕΕ στο ΠΑΜΕ

54730026_266811314253698_8165475322167296000_n
Στον «αέρα» βρίσκεται το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τις εργασίες του από το πρωί της Παρασκευής, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση που έχει σχέση με το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη, μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιούνταν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας. Τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σύνεδροι στην πλειοψηφία τους, έφτασαν με προσκλήσεις στο Μέγαρο, με την ασφάλεια του κτιρίου όμως, να προσπαθεί να κλείσει τις πόρτες και να προκαλεί την ένταση που ακολούθησε.
pame_kalamata__1_


«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε. Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι. Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος..

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Χθες, από νωρίς το πρωί, στον χώρο του συνεδρίου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με σημαντικά αυξημένα μέτρα φύλαξης, παρουσία εισαγγελέα αλλά και των νομικών συμβούλων των παρατάξεων.

Άλλωστε, το ΠΑΜΕ και οι παρατάξεις της πλειοψηφίας έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγή εξωδίκων και καταγγελιών. Μετά τις καταγγελίες για «νόθους αντιπρόσωπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζόμενους», οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για στημένες διαδικασίες, υποστηρίζοντας πως καμαριέρες του ξενοδοχείου που διέμεναν οι σύνεδροι “μοίρασαν κάρτες συνέδρων κατ' επιλογή”.

Κλείσιμο
Αντίστοιχα, η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας απάντησε ότι στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία δεν είχαν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του συνεδρίου με φωτοτυπημένες κάρτες συνέδρων.

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την συμμετοχή “νόθων αντιπροσώπων” μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας που δεν κατάφερε να εκλέξει νέους αντιπροσώπους,, Δ. Καραγεωργόπουλος και η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί απώλεια δυνάμεων. Επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση πάντως, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί από σύνεδρος της ΓΣΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Σήμερα πάντως, κι ενώ δε φαίνεται «φως» για την έναρξη του συνεδρίου, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Καλαμάτα «ενάντια στην συνδικαλιστική μαφία» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του. Το ΠΑΜΕ εμμένει στην θέση του για Συνέδριο χωρίς νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης