Σταϊκούρας για δεκαετές ομόλογο: Υψηλό το κόστος δανεισμού αλλά στη σωστή κατεύθυνση η έκδοση

4651278

«Η παρούσα έκδοση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, προεξοφλώντας, μεταξύ άλλων, και την πολιτική αλλαγή που σύντομα θα γίνει στη χώρα» αναφέρει ο τομεάρχης της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό δεν θα μιλήσει για “στημένες και επιβλαβείς εξόδους στις αγορές που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση επικοινωνιακών προεκλογικών σκοπιμοτήτων”, όπως κατήγγειλε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε σήμερα ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην έκδοση του δεκαετούς ομολόγου.

Ο Χρήστος Σταικούρας σημείωσε επίσης ότι η έκδοση αυτή «δεν συνιστά επιστροφή στην κανονικότητα», όπως υποστηρίζει σήμερα η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπάρχει όταν:
Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί
H υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνεχίζεται
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται
Οι υποχρεώσεις του Δημοσίου δεν έχουν εκκαθαριστεί
Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν γίνει κυρίαρχες
Οι επενδύσεις συρρικνώνονται
Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται
Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υποεκτελείται
Το πρόβλημα των “κόκκινων δανείων” δεν έχει επιλυθεί
H ρευστότητα δημοσίων φορέων επιδεινώνεται
Το Κράτος διογκώνεται
H ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί
Kαι η ποιότητα των θεσμών διακυβέρνησης υποβαθμίζεται

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η ασφαλής, συνεχής και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές είναι μία από τις αναγκαίες συνθήκες για την επάνοδό της στην κανονικότητα.

Η παρούσα έκδοση, αν και με κόστος δανεισμού υψηλότερο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, λόγω της ανεπάρκειας της σημερινής κυβέρνησης (κάτι που επιβεβαιώνεται και στην τελευταία Έκθεση της Κομισιόν) κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, προεξοφλώντας, μεταξύ άλλων, και την πολιτική αλλαγή που σύντομα θα γίνει στη χώρα.

Στόχος της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η πρόσβαση στις αγορές να είναι συστηματική και με χαμηλότερο επιτόκιο, μέσα από την υλοποίηση ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο θα εξασφαλίσει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα επανέλθουν, σύντομα, σε επενδυτική βαθμίδα».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σίγουρα ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Και από τα μνημόνια βγήκαμε με καθαρή έξοδο, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης όπως ήθελαν Στουρνάρας κ ΝΔ δηλ. ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, και είχαμε σούπερ έξοδο στις αγορές με 10ετές, μεγάλη συμμετοχή προσφορών με 11 δισ.!!! παρόλο που ζητούσαμε μόνο 2-2,5 δισ !!! Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ! Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pr10_3

Πέρασε ένας αιώνας από τότε που οι πρόγονοι των δημιουργών της Goutis Estate φύτεψαν τις πρώτες ελιές στην ιστορική γη της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και μεγάλωσε η ιστορία της ανθρωπότητας

4715016__1_

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σε εκτενή ανάλυσή του για την απόδοση των ελληνικών ομολόγων, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές ωθούν τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων κάτω από το 3% για πρώτη φορά

8
dei_main

Η διοίκηση της εταιρείας έβγαλε ανακοίνωση μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου - Κατέρρευσε η μετοχή της εταιρείας με πτώση 17,32% -  Με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ κλείνει το α' τρίμηνο ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ  του 2018