«Πανηγυρίζει» ο Τσακαλώτος για το ομόλογο: Τώρα βγήκαμε από τα Μνημόνια

«Πανηγυρίζει» ο Τσακαλώτος για το ομόλογο: Τώρα βγήκαμε από τα Μνημόνια

Στο 3,8%-3,9% το επιτόκιο - «Το 10ετές ομόλογο είναι βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν οι αγορές σε δανείζουν για δέκα χρόνια» είπε ο υπουργός Οικονομικών

tsak_me_kafe
Την ικανοποίησή του για την έκδοση 10ετούς ομολόγου εξέφρασε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,8%-3,9% και θα αντληθούν 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος «πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με δεκαετές ομόλογο. Το 10ετές ομόλογο είναι βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν οι αγορές σε δανείζουν για δέκα χρόνια».

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα είχαμε μια πολύ επιτυχημένη έκδοση, πέρα από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο. Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές».

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερκάλυψη ξεπέρασε τις τέσσερις φορές, αφού προσφέρθηκαν 11,8 δισ. και θα αντληθούν από το Δημόσιο 2,5 δισ. ευρώ. «Καλύψαμε σχεδόν τα 2/3 του εφετινού προγράμματος του ΟΔΔΗΧ και δεν είμαστε ακόμη ούτε στα μισά του χρόνου» έλεγε αρμόδια πηγή.

Σε σχέση με το 5ετές που είχε εκδοθεί πρόσφατα, οι επενδυτές αυξήθηκαν από 290 τότε, σε 419 για το 10ετές. Σαν πρώτη αίσθηση -καθώς δεν έχουν υπάρξει ακόμα απολογιστικά στοιχεία- εκτιμάται πως μειώθηκαν τα hedge funds και η συμμετοχή των πραγματικών επενδυτών ήταν μεγάλη, με ισορροπία μεταξύ των επενδυτών από Ελλάδα και εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης