Τσίπρας προς εφοπλιστές: Αίσθημα της συλλογικής ευθύνης η εθελοντική συνεισφορά στην οικονομία

synyposxetiko_efoplistes

Αορίστου διάρκειας είναι το νέο συνυποσχετικό για την εθελοντική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στην οικονομία – Η συμμετοχή των εφοπλιστών θα αγγίξει το 95%-96%

Νέο συνυποσχετικό για την εθελοντική προσφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στην ελληνική οικονομία, αορίστου διάρκειας, υπέγραψαν κυβέρνηση και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών στην οικειοθελή προσφορά θα αγγίξει το 95%-96%.

Μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε ότι η σημερινή μέρα «είναι μια προσπάθεια που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει και στην τελευταία τετραετία, οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με την κυβέρνηση έληξαν και τώρα υπογράψαμε τη νέα που έχει αόριστη διάρκεια».

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για την συνεργασία που είχαμε μέσα σε ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον», προσέθεσε ο κ. Βενιάμης.


Θεόδωρος ΒενιάμηςΕίπε αναφορικά με τη συμμετοχή ότι θα μεγαλώσει, μιλώντας για «95%-96% με τα σημερινά νούμερα, συμμετοχή στην οικειοθελή προσφορά» και σημείωσε πως «το να υπογράψουν το 95%-96% των Ελλήνων εφοπλιστών δείχνει πόσο ο εφοπλισμός είναι πάντα παρόντες στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Έλληνες εφοπλιστές, για το αορίστου διάρκειας συνυποσχετικό, που όπως είπε, δείχνει το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης. 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα της κυβέρνησης να θεσπίσουμε μια μόνιμη συμφωνία. Εθελοντικού χαρακτήρα συμφωνία. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει οποιαδήποτε συνεισφορά. Εντούτοις, το γεγονός ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη να στηριχτεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση, συνεπώς, της δημοσιονομικής μας ικανότητας σηματοδοτεί την εθνική ευθύνη που συμμερίζεστε να βγούμε από την κρίση. Η κρίση βέβαια ήταν πολυετής. Οι επιπτώσεις, η αλήθεια είναι, ότι δεν ήταν για όλους το ίδιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Εντούτοις, βρισκόμαστε σε μία περίοδο που μπορούμε πια να αισιοδοξούμε και άρα το γεγονός ότι εσείς δεν αντιλαμβάνεστε τη «συμβολή σας ως μια ad hoc συμβολή, αλλά δεχτήκατε να μπείτε σε έναν διάλογο ώστε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία μέσα από την οποία υπάρχει ένα σταθερό ποσοστό επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων σας σε ελληνόκτητα πλοία. Αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε», πρόσθεσε. 

«Και θα ήθελα γι’ αυτό να σας ευχαριστήσω, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται πως αποτελεί αίσθηση της συλλογικής ευθύνης απέναντι στην προσπάθειά μας να βγούμε από την κρίση. Από εκεί και πέρα, όλοι επίσης πρέπει να αντιληφθούμε ότι έξοδος από την κρίση σημαίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες στο επιχειρείν για όλους. Και με μεγαλύτερες δυνατότητες. Η ανάκαμψη της οικονομίας θα δώσει τη δυνατότητα να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά της. Αυτό αφορά όλους τους κλάδους και βεβαίως, πρωτίστως, και τους κλάδους στους οποίους έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Και στη διεθνή σκηνή, ο ναυτιλιακός κλάδος είναι ένας από τους κλάδους όπου μπορούμε να υπολογίζουμε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΠΑΠΒΑΣ

"Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε», πρόσθεσε. Μία ακόμη ένδειξη τι θεωρούν οι περίφημες "αγορές" ως ένα λογικό ποσοστό φορολόγησης των επιχειρήσεων και ας το συγκρίνουμε με το 29% που ισχύει για τους ιθαγενείς...

tassos

Κάπου διάβασα στίς αγγελίες .Κομμουνιστής μέ μαχαίρι καί πειρούνι ,αναζητά Καπιταλιστή μέ μπριζόλα καί κέικ.Βρείτε βρέ Καραγκιόζηδες ποιοί τά έφαγαν από τό 74 καί μετά,κάντε δήμευση στίς περιουσίες τους.Δημόσιοι ύπάλληλοι-βουλευτές-υπουργοί -κομματόσκυλα .

Σιχάματα

Οταν είχε γίνει τό ίδιο μέ Σαμαρά έσκουζαν. Νά τούς φορολογήσει υποχρεωτικά γκάριζαν. Τότε. Τώρα τούς ευχαριστεί γιά τήν εθελοντική συνεισφορά, τούς κουνάει τήν ουρά όλο χάρη καί σκύβει νά τού χαϊδέψουν τό κεφάλι.

ΠΑΠΒΑΣ

Τώρα που τέλειωσαν οι αυταπάτες, κάποιοι επιτέλους κατάλαβαν ότι σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία οι εφοπλιστές της μεγαλύτερης ναυτιλίας στον κόσμο μπορούν ανά πάσα στιγμή να φύγουν και να πάνε σε όποιο φορολογικό παράδεισο (και είναι ΠΑΡΑ πολλοί) θέλουν. Ήδη πολλά πλοία τους έχουν ξένες σημαίες, φαντάσου να την αλλάξουν σε όλα και να μετακομίσουν και τις έδρες των ναυτιλιακών εταιρειών εκτός χώρας, τι "κλάμα" έχει να πέσει...

Άγγελος

Μετά το φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, τσάι και συμπάθεια στους κήπους της πρεσβείας. Μετά το "οι εφοπλιστές πίνουν το αίμα των ναυτεργατών με το μπουρί της σόμπας", αίσθημα της συλλογικής ευθύνης η εθελοντική συνεισφορά στην οικονομία. Και στην τσέπη μας θα προσθέσω εγώ.

ΜΝΚ

Φανταστείτε να υπέγραφε κάποιος δεξιός πρωθυπουργός αυτή τη συμφωνία τι είχαμε να ακούσουμε! Ο Θεός μας φύλαξε...

ΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ! ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΙ, ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ ,ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ,ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ,ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27
imf-151019-arthro

Το Ταμείο προβλέπει χαμηλές πτήσεις στον πληθωρισμό, στο 0,6% φέτος, μείωση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και περαιτέρω μείωση της ανεργίας - Στο 2,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2020

2