Τσακαλώτος για 5ετές ομόλογο: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Τσακαλώτος για 5ετές ομόλογο: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία

«Μειώθηκαν τα hedge funds και αυξήθηκαν οι πραγματικοί επενδυτές» είπε ο υπουργός Οικονομικών και επιβεβαίωσε ότι το κουπόνι του νέου 5ετούς ομολόγου έκλεισε στο 3,45%

tsakalotos
«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαιώνοντας ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου έκλεισε με επιτόκιο 3,45% και απόδοση 3,6%, από την οποία προσελκύστηκαν προσφορές άνω των 10 δισ. ευρώ και το δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

«Επιτυχημένη» χαρακτήρισε την έκδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής υποστηρίζοντας παράλληλα πως η συμμετοχή των επενδυτών δείχνει ποιοτική μεταστροφή από τα hedge funds σε «κανονικούς επενδυτές».

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε παράλληλα στην Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας πως απέτυχε να προβλέψει την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές δανεισμού.

«Έχω μια στενάχωρη είδηση για την ΝΔ και είναι ιδιαίτερα λυπητερό που ο κ. Βορίδης έχει μόνο ένα συνάδελφό του για να του κρατά το χέρι. Είχα προειδοποιήσει εδώ και καιρό πως κάλο είναι η ΝΔ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση να μην βάλει τα αυγά της στο καλάθι ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Είχε προηγηθεί η αποτυχία της στρατηγικής ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια και πως θα περικοπούν οι συντάξεις» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλωτος για να προσθέσει «Έκλεισε η επιτυχημένη μας έκδοση. Βγάλαμε 5ετές ομόλογο 2,5 δις ευρώ και επιτόκιο 3,6% που κουμπώνει κάτω από 3,5%. Αυτά τα 2,5 δις ευρώ αντιστοιχούν στο 36% των συνολικών απαιτήσεων για το 2019».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «Η συμμετοχή επενδυτών δείχνει μεταστροφή από hedge funds σε κανονικούς επενδυτές» ενώ επανερχόμενος στην αντιπολίτευση είπε «Δεν χαίρομαι για την στεναχώρια των συναδέλφων. Θεωρώ λάθος την χαιρεκακία. Στους επόμενους 9 μήνες ελπίζω να επενδύσετε σε στρατηγική που δεν θα σας στεναχωρεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης