Πώς το Bitcoin έριξε τη Wall Street

Πώς το Bitcoin έριξε τη Wall Street

Διαβάστε πώς τα κρυπτοονομίσματα επηρέασαν τη Wall Street

bit12
Θεωρούσατε πως τα κρυπτονομίσματα δεν επηρεάζουν τη μεγαλύτερη χρηματαγορά του πλανήτη; Πώς το Bitcoin και η παρέα του είναι η «παιδική χαρά» δυο τετράγωνα πιο κάτω από τη Wall Street; Αν ναι, ίσως αναθεωρήσετε.

Τη Δευτέρα η αμερικανική αγορά πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη βουτιά που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το 1,7%, προτού περιορίσει τις απώλειες στο φινάλε.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,84% στις 24.528 μονάδες, ενώ στο -0,79% υπήρξε η υποχώρηση για τον S&P 500 στις 2.643 μονάδες. Κατά 1,11% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στο επίπεδο των 7.085 μονάδων. Βαρίδι υπήρξε η Nvidia με έως και -15%, και αιτία... το Bitcoin. Αναλυτικό ρεπορτάζ παρακάτω...

Επιβαρυντικά έδρασε και το πετρέλαιο, που βούτηξε έως 3%, ενώ ράλι στα $1.303 πραγματοποίησε ο χρυσός, που έδειξε να προεξοφλεί σινιάλα για «μετριοπαθή» πολιτική από Fed, στην κρίσιμη συνεδρίαση αυτήν την εβδομάδα. Πέραν της Fed, που θα δείξει αν σκοπεύει να χαλαρώσει τα «χαλινάρια» (και να δώσει ώθηση στις μετοχές), οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στο εμπόριο, όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και στην απειλή ενός νέου shutdown.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης