Ρέγκλινγκ: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

reglingk

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο επειδή οφείλεται σε μηχανισμούς με χαμηλά επιτόκια – Όπως είπε, η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση από τις πέντε χώρες που πήραν βοήθεια από τον ESM

«Βιώσιμο» χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Όπως υποστήριξε, η βιωσιμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι το ήμισυ του χρέους οφείλεται σε διάφορους μηχανισμούς με χαμηλά επιτόκια.

Μιλώντας οικονομική εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, που είχε ως κεντρικό θέμα της τις επιπτώσεις από το Brexit, ο Κλάους Ρέγκλιν υποστήριξε ότι η Ελλάδα ήταν η πλέον δύσκολη περίπτωση ανάμεσα στις 5 χώρες της κρίσης που στηρίχθηκαν από τον ESM.

Πλέον, η Ελλάδα δεν λαμβάνει χρηματικά ποσά. Την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο διάσκεψης εποπτικού χαρακτήρα, θα εξεταστεί εάν τηρούνται οι μεταρρυθμίσεις και οι υποσχέσεις, και στόχος είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην χώρα.

Η Βρετανία ανησυχεί για το Brexit, όχι η ευρωζώνη

Αναφερόμενος στο Brexit, o Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την Ευρωζώνη και πως η ανησυχία βρίσκεται στην πλευρά της Βρετανίας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όπως είπε, δεν πιστεύει πως από το Brexit θα επηρεαστεί πολύ η οικονομία στην Ευρώπη, ώστε να χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση από τον ESM.

Ωστόσο, κατά την άποψή του, ακόμη και εάν δεν υπάρξουν άμεσες οικονομικές συνέπειες του Brexit για το ευρώ -το οποίο, όπως επισήμανε, είναι σήμερα ασφαλέστερο από ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια- ο ESM θα επηρεαστεί έμμεσα από τις αναταράξεις που θα προκληθούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε στη συνέντευξή του πως τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει ανάγκη να εφαρμοστεί κάποιο από τα πιστωτικά εργαλεία σε χώρες-μέλη της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν χάσει την πρόσβασή τους στις αγορές, και αυτό, κατά την άποψή του, καταδεικνύει πως «έχουμε βγει από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ

Στελιος

Α τωρα που τελειωσε το QE ειναι βιωσιμο..... οκ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4715011

Έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη χώρα μας, όπως φάνηκε σε Λονδίνο και Αθήνα το τελευταίο διήμερο – Σημαντικά ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ με funds και μεγάλα οικονομικά ονόματα μέσα στην εβδομάδα

6
4901336

«Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών», τόνισε ο υπουργός

2