Folli Follie: Ο χρόνος και... το άδειο ταμείο πιέζουν ασφυκτικά

Folli Follie: Ο χρόνος και... το άδειο ταμείο πιέζουν ασφυκτικά

Πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων

foto-ff
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα μιας και τα ταμειακά διαθέσιμα να στερεύουν η Folli Follie προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε μέσο που θα της δώσει πίστωση χρόνου για τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης της.

Το τελευταίο ωστόσο φαίνεται να «μπάζει», ιδίως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να μην αρθεί η απαγόρευση εκποίησης των ακινήτων της εταιρείας που είχε επιβληθεί έπειτα από εισήγηση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το συγκεκριμένο στοιχείο θεωρείται βασικό του σχεδίου διάσωσης για την εμπράγματη εξασφάλιση των ομολογιούχων. Και όπως γίνεται αντιληπτό η δέσμευση των ακινήτων μελών του Δ.Σ. που ελέγχονται για τους ανακριβείς ισολογισμούς, καθώς και της ίδιας της εισηγμένης δυσχεραίνει περισσότερο τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας. Τούτο καθώς οι ομολογιούχοι προς το παρόν ακούν θεωρητικές δεσμεύσεις εκ μέρους της εταιρείας ενώ στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιήσουν Συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα.

Σε χθεσινή ανακοίνωση της η Folli Follie πάντως τονίζει ότι επιφυλάσσεται να προβεί σε νεότερες νομικές ενέργειες για την άρση των δεσμεύσεων επί των συγκεκριμένων ακινήτων της, με την υπογραφή της συμφωνίας που επιδιώκει με τους πιστωτές της, στο πλαίσιο των οικείων διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το διαμέρισμα στο Χοννγκ Κονγκ

Την ίδια ώρα η εταιρεία συντηρεί το σενάριο της συμφωνίας με τους πιστωτές της εταιρείας, αφήνοντας παράλληλα να διαρρεύσουν πληροφορίες για ενέργειες τόνωσης της ρευστότητας μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η διοίκηση της Folli Follie πρόλαβε να δρομολογήσει την πώληση του περίφημου διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι και προσφάτως η οικογένεια Κουτσολιούτσου για τη διαμονή της εκεί. Μάλιστα λέγεται πως η τιμή πώλησης ήταν 15 εκατ. ευρώ όταν η εμπορική αξία του διαμερίσματος υπολογιζόταν στα 30 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει δεσμεύσει την ακίνητη περιουσίας της Folli Follie που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο, το Νέο Ψυχικό, το Κορωπί, την Σαντορίνη και την Γλυφάδα, όπως και ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης