Πώς θα γίνει πιο αποδοτική η Airbnb ιδιοκτησία σας

Πώς θα γίνει πιο αποδοτική η Airbnb ιδιοκτησία σας

Μας εξηγεί ο Thomas Caton, διευθύνων σύμβουλος Εσόδων της AirDNA

Tom_Caton_-_headshot
Ολοένα και περισσότερες ιδιοκτησίες στην Ελλάδα που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση καταχωρούνται στις ειδικές πλατφόρμες, όπως η Airbnb, η Homeaway και άλλες, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν επιπλέον εισόδημα. Την ίδια ώρα, η αγορά αυτή έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για επένδυση από μικρότερες ή μεγαλύτερες εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν ιδιοκτησίες, αναθέτοντας τη διαχείρισή τους σε μια νέα κατηγορία επαγγελματιών, τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το συνέδριο BnB Guest Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου, στο Wyndham Grand Athens, φιλοδοξεί να καταγράψει τις τάσεις, τις προοπτικές και τις προκλήσεις αυτής της αγοράς στην Ελλάδα και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο κορυφαίος πάροχος δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, η AirDNA, θα έχει ενεργή παρουσία. Ο Thomas Caton, ένας εκ των ιδρυτών της AirDNA και  Διευθύνων Σύμβουλος Εσόδων της εταιρείας, θα παρουσιάσει στατιστικά και στοιχεία αναφορικά με τη θέση της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της Οικονομίας Διαμοιρασμού, ενώ θα αναφερθεί στα εργαλεία που παρέχει η AirDNA στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και αποδοτική η δραστηριοποίησή τους στον κλάδο.

Ο κ. Caton μας δίνει μια πρόγευση όσων θα παρουσιάσει αναλυτικά στο συνέδριο:

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα σημειώνει μεγάλη άνοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία σας, πώς κινήθηκε η αγορά το 2018;

Στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των καταχωρήσεων στην Airbnb (ολόκληρα σπίτια) και στην Homeaway αυξήθηκαν σημαντικά (24% από το Νοέμβριο του 2017 έως το Νοέμβριο του 2018) ενώ οι πληρότητες αυξήθηκαν κατά 1% σε όλη τη χώρα.

Περισσότεροι από 55.000 οικοδεσπότες Airbnb στην Ελλάδα παρείχαν τουλάχιστον μια διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Περισσότερο από το 30% των ιδιοκτητών διαχειρίζεται 2 ή και περισσότερες ιδιοκτησίες αλλά μόλις το 1,3% διαχειρίζεται 10 ή περισσότερες ιδιοκτησίες.

Περιμένουμε να δούμε αύξηση  στους οικοδεσπότες που διαχειρίζονται πολλές ιδιοκτησίες, οι οποίοι στηριζόμενοι στην εμπειρία που αποκτούν στον τομέα της φιλοξενίας αλλά και στις τεχνολογίες που τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες, αναλαμβάνουν τη διαχείριση περισσότερων καταχωρήσεων και παρέχουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες.

Αυτή η αύξηση θα συνεχιστεί; Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει αυτή η αγορά τα επόμενα χρόνια;

Μία από τις πιο προφανείς τάσεις στην εξέλιξη της αγοράς βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων στην Ελλάδα είναι η στροφή των οικοδεσποτών στον επαγγελματισμό. Λόγω της πληθώρας επιλογών διαμονής στην Ελλάδα, όλο και περισσότερο οι ταξιδιώτες θα προσδοκούν από τα καταλύματα, να τους προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε χαμηλότερες τιμές. Και με την άνοδο του ανταγωνισμού, η προσπάθεια θα επικεντρώνεται στην παροχή της υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις υψηλότερες αποδόσεις για τους ιδιοτήτες ακινήτων.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους διαχειριστές των μισθώσεων θα είναι να βελτιώνουν τα κόστη τους, ενώ ταυτόχρονα θα προσαρμόζονται στις προσδοκίες των πελατών τους, διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα. Αυτό παρατηρείται σε πολλές αγορές, καθώς οι τιμές διανυκτέρευσης πέφτουν τους μήνες εκτός της καλοκαιρινής σεζόν: Οι διαχειριστές βραχυχρόνιων μισθώσεων προσπαθούν να αυξήσουν τις πληρότητες προκειμένου να έχουν τις ίδιες αποδόσεις.

Η αγορά της Οικονομίας Διαμοιρασμού στην Ελλάδα παρουσιάζει ευκαιρίες για ιδιώτες και εταιρείες. Γιατί αξίζει να συνεργαστεί κάποιος με την Airdna;

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός W. Edwards Deming έλεγε, “Χωρίς δεδομένα, είσαι απλώς κάποιος με άποψη”.

Κλείσιμο
Η AirDNA βοηθά τους οικοδεσπότες, τους διαχειριστές ακινήτων και τους επενδυτές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Συλλέγοντας δεδομένα από περισσότερες από 10 εκατ. καταχωρήσεις ακινήτων σε 80.000 αγορές σε όλο τον κόσμο, οι υπηρεσίες που παρέχουμε ενδυναμώνουν τόσο τους ιδιώτες όσο και τις επιχειρήσεις να αναλύσουν ευκολότερα, να επενδύσουν σοφότερα, να καταχωρήσουν πιο έξυπνα και να επιτύχουν γρηγορότερα.

Οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ευρώπη χρησιμοποιούν τα δεδομένα της AirDNA για να βελτιώσουν τις καταχωρήσεις τους, να αυξήσουν τα έσοδά τους και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Αντί να κινούνται στα τυφλά και να προσπαθούν να βρουν πληροφορίες μέσω του Airbnb και των άλλων πλατφορμών κρατήσεων, οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο MarketMinder της AirDNA ή άλλες υπηρεσίες δεδομένων για να προβλέψουν τις επιδόσεις της ιδιοκτησίας τους, να βλετιώσουν τις στρατηγικές τιμολόγησης και να καταγράψουν τους παράγοντες – κλειδιά για την επιτυχία τους στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Η AirDNA είναι ο κορυφαίος πάροχος δεδομένων από πλατφόρμες, όπως η Airbnb και η Homeaway. Ποιές άλλες υπηρεσίες προσφέρει σε ιδιώτες και εταιρείες της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων;

Οι ιδιώτες και οι μικρότερες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται λιγότερες από 10 ιδιοκτησίες χρησιμοποιούν συνήθως το online διαδραστικό εργαλείο της AirDNA MarketMinder. Αυτοί είναι κάποιοι από τους τρόπους που οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να βασιστούν στο MarketMinder:
1. Τιμολόγηση και Πληρότητα
Χρησιμοποιώντας μηνιαία δεδομένα απόδοσης, χωρισμένα ανά μέγεθος, τοποθεσία και ποσοστό ιδιοκτησιών, οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να προσαρμόσουν την τιμολόγησή τους και να βελτιώσουν την απόδοση του ακινήτου τους μελλοντικά.
2. Εποχικότητα
Μέσω του ημερολογίου εποχικότητας, μπορούν να δουν πως μεταβάλεται η ζήτηση σε καθημερινή βάση, να μετρήσουν την επίδραση διάφορων εκδηλώσεων/γεγονότων στην αγορά και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για βελτιώσουν τις τιμές τους.
3. Κορυφαίες ιδιοκτησίες
Ο χάρτης της πόλης επιτρέπει στους αναλυτές να εντοπίσουν τις κορυφαίες ιδιοκτησίες σε κάθε περιοχή και να κατανοήσουν καλύτερα τους παράγοντες επιτυχίας σε μια συγκεκριμένη γειτονιά.
4. Ανάλυση εσόδων και διαθέσιμων ιδιοκτησιών
Αυτό το χαρακτηριστικό του εργαλείου αναδεικνύει πώς μεταβάλλεται η προσφορά και η ζήτηση μέσα στο χρόνο, επιτρέποντας στους διαχειριστές να προβλέψουν τις τάσεις τιμολόγησης και να συμβουλεύσουν τους πελάτες τους για τις αγορές βραχυχρόνιας μίσθωσης που είναι καλύτερες για επένδυση.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιοκτησιών χρησιμοποιούν υπηρεσίες δεδομένων (Property Performance Data και Raw Data Feed), οι οποίες προσφέρουν προηγούμενες και μελλοντικές μετρήσεις απόδοσης συγκεκριμένων ιδιοκτησιών (π.χ. ποσοστό πληρότητας, έσοδα, μέση ημερήσια τιμή, κ.λπ.) που είναι καταχωρημένα στην Airbnb και στην Homeaway σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή.

Η AirDNA είναι μια πλατφόρμα μόνο για ιδιώτες και επιχειρηματίες του κλάδου της φιλοξενίας της Οικονομίας Διαμοιρασμού ή και τα ξενοδοχεία –ανεξαρτήτως μεγέθους- μπορούν επίσης να συνεργαστούν μαζί της;

Πραγματικά, έχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη έρευνα ειδικά για οργανισμούς τουρισμού και ξενοδοχεία. Συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η Marriott, η Hilton και η Accor προκειμένου να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πώς τους επηρεάζει η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Όπως και οι έρευνες STR που αφορούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, η AirDNA Trend Report επιτρέπει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας να παρακολουθήσουν τις αλλαγές στην αγορά του Airbnb σε ετήσια βάση ενώ περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των καταχωρήσεων, τα έσοδα, τα έσοδα ανά διαθέσιμη ιδιοκτησία (RevPAR), το ποσοστό πληρότητας και τις ημέρες πληρότητας ανά εβδομάδα.

Τι να περιμένουμε από εσάς κατά τη διάρκεια του BnB Guest Conference στην Αθήνα;

Σκοπός μας είναι να δείξουμε στους διαχειριστές και στους ιδιοκτήτες πώς να βελτιστοποιήσουν τις καταχωρήσεις τους, να αποκτήσουν νέες ιδιοκτησίες και να προσαρμοστούν στις αλλαγές του κλάδου της φιλοξενίας που συμβαίνουν σε διάφορες αγορές στην Ελλάδα.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ την παρουσίαση της AirDNA στο Συνέδριο εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης