Σε χαμηλό 9 μηνών βυθίζεται η Wall Street

Σε χαμηλό 9 μηνών βυθίζεται η Wall Street

Δεύτερη σερί πτωτική εβδομάδα σε ΗΠΑ και Ευρώπη 

19375b92e3872d913908b7302d0f11fa_XL
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλη έκλεισε η Wall Street, με τον S&P 500 να βουτάει 1,9% τεστάροντας τα χαμηλά Φεβρουαρίου.

Ο Dow Jones έχασε 500 μονάδες με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους κλάδους υγείας και τεχνολογίας, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx υποχώρησε κατά 0,6%.

Πρόκειται για τη δεύτερη σερί εβδομαδιαία πτώση στη Wall Street, ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν υποχωρήσει κατά 10% σε επίπεδο τριμήνου. Πετρελαίο και χρυσός υποχώρησαν, ενώ βασιλιάς παραμένει το δολάριο στο 1,13 EUR/USD.

Ο μεγάλος χαμένος: Η Johnson & Johnson που κατέρρευσε περισσότερο από 10% καθώς παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως το γνωστό της ταλκ Baby Powder περιέχει καρκινογόνο αμίαντο.

Κλείσιμο
Αιτία για την πτώση: «Σύννεφα» πάνω από την παγκόσμια οικονομία που επισκιάζουν τις ενθαρρυντικές εξελίξεις στο εμπόριο, μετά και την αναστολή δασμών από Κίνα στα αμερικανικά οχήματα και ανταλλακτικά.

Το παγκόσμιο χρέος εκτινάσσεται, ο Ντράγκι προειδοποιεί για κατώτερη των προσδοκιών ανάπτυξη στην ΕΕ, ενώ ο ασιατικός γίγαντας, η Κίνα, ανακοίνωσε μια σειρά από απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που εγείρουν ανησυχίες για ενδεχόμενο «ντόμινο» στις αγορές.

Στα ταμπλό: Dow Jones -2,01% στις 24.102 μονάδες, S&P 500 -1,89% στις 2.600 μονάδες, Νasdaq -2,26% χαμηλότερα στις 6.910 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 3,2%, καθώς ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της TF International Securities περιέκοψε κατά 20% την εκτίμησή του για τις πωλήσεις του iPhone. Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές και των περισσότερων τεχνολογικών κολοσσών, με την Amazon να είχε απώλειες 4%, τη Netflix να διαπραγματεύεται στο -3,3% και την Google να σημειώνει πτώση 2%.

Περισσότερες πληροφορίες στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης