Μοσκοβισί για μέτρα Μακρόν: Ελπίζουμε η δημοσιονομική παρέκκλιση «να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη»

pier-moscovici

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με την Ιταλία προχωρούν καλά αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει

Η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες αναφορικά με την ιταλική οικονομία και το έλλειμμα της χώρας, αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί στη γαλλική Γερουσία.

Χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τον στόχο για το έλλειμμα της επόμενης χρονιάς.

Ο Μοσκοβισί ζήτησε πρόσθετες προσπάθειες από την Ιταλία αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2019, εκτιμώντας ότι είναι ανεπαρκής η μείωση του στόχου για το έλλειμμα στο 2,04%, που ανακοίνωσε χθες ο Κόντε.

«Είναι ένα βήμα προς την καλή κατεύθυνση, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να δηλώσω ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί, ότι μένουν ακόμα πράγματα να γίνουν, ίσως και από τη μία πλευρά και από την άλλη», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Παράλληλα, ο Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα η δημοσιονομική παρέκκλιση στη Γαλλία να είναι «όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη» την επόμενη χρονιά, μετά τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν το έλλειμμα στο 3,4% το 2019.

«Νομίζω ότι αυτό που ελπίζουμε στην πραγματικότητα είναι αυτή η υπέρβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η γαλλική κυβέρνηση εργάζεται σε ένα πακέτο αντιστάθμισης (του οικονομικού αντίκτυπου αυτών των μέτρων), του οποίου δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες (…) παράλληλα με τον έλεγχο των δαπανών που πρέπει να γίνει και ίσως με προσπάθειες στο μέτωπο των εσόδων», δήλωσε.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να ξεπεράσει το όριο του 3% για το έλλειμμα την επόμενη χρονιά, εάν αυτή η παρέκκλιση είναι «προσωρινή». «Δεν απαγορεύεται υπό τον όρο ότι είναι περιορισμένη, προσωρινή και έκτακτη. Και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενη», δήλωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ χθες δήλωσε ότι ελπίζει το γαλλικό έλλειμμα να πλησιάζει «όσο το δυνατόν πιο κοντά στο 3%» του ΑΕΠ το 2019. «Ελπίζω να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ στο 3%, δηλαδή στις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις», δήλωσε ο υπουργός και σήμερα ενώπιον της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Άγγελος

Για την Ελληνική παρέκκλιση του Τσίπρα σε τι ελπίζετε; ή έχει ξοφλήσει με το ξεπούλημα της Μακεδονίας και δεν σας νοιάζει;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)