Wall Street: 600 μονάδες στον Dow Jones... δια χειρός Τραμπ

Wall Street: 600 μονάδες στον Dow Jones... δια χειρός Τραμπ

Ο Τζέρομ Πάουελ της FED δήλωσε πως τα επιτόκια βρίσκονται σχεδόν σε ουδέτερο επίπεδο, δίνοντας ουσιαστικά «σινιάλο» για χαλαρότερη νομισματική πολιτική στο κοντινό μέλλον

b19f411f40e24b975c29b4ae27bd94fe_XL
Ράλι έως και 3% σε υψηλό τριών εβδομάδων πραγματοποιήσαν οι μετοχές της Wall Street, με δολάριο και ομόλογα να υποχωρούν, μετά και τα σχόλια της Fed.

Τα ισχυρότερα κέρδη κατέγραψαν οι «συνήθεις ύποπτοι» FAANG του τεχνολογικού δέικτη με Αmazon-Netflix να πρωταγωνιστούν με +6%, εκτοξεύοντας τον Nasdaq κατά +2,95%, ενώ ο Dow Jones κέρδισε 617 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οι δεικτοβαρείς τεχνολογικές είναι αυτές που έχουν πρωταγωνιστήσει και στα πρόσφατα sell-off της αμερικανικής αγοράς

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, που δεν πρόλαβε το ράλι της Wall Street προτού κλείσουν τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια με οριακές διακυμάνσεις, εν μέσω επιφυλακτικότητας για Brexit-Ιταλία-εμπόριο. Χθες οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες βούτηξαν κατά 2,5%. Η BoE εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση πως ένα «άτακτο» Brexit θα βυθίσει τη Βρετανία στη χειρότερη οικονομική ύφεση από το Β'ΠΠ.

«Ανάσα» πήραν στο μεταξύ οι αναδυόμενες αγορές με τον MSCI Emerging στο +1,4%, χάρη στην πτώση του δολαρίου. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου «τσίμπησε» στο 3,063%.

Τα «γυρνάει» ο Πάουελ

Ο Τζέρομ Πάουελ δήλωσε σήμερα πως τα επιτόκια βρίσκονται σχεδόν σε ουδέτερο επίπεδο (επίπεδο δηλαδή όπου δε χρειάζεται ιδιαίτερη σύσφιξη), δίνοντας ουσιαστικά «σινιάλο» για χαλαρότερη νομισματική πολιτική στο κοντινό μέλλον, κάτι που οδήγησε άμεσα σε βουτιά του δολαρίου στο 1,1341 EUR/USD, ενώ νωρίτερα το πρωί το ενιαίο νόμισμα βρισκόταν κάτω από το 1,1275.

Κλείσιμο
Πριν λίγο καιρό ο Πάουελ έλεγε πως τα επιτόκια απέχουν πολύ από το ουδέτερο επίπεδο...

Ο πρόεδρος της Fed έδωσε ακόμη έμφαση στη δυναμική της οικονομίας των ΗΠΑ, την ανεργία που βρίσκεται σε χαμηλό 49 ετών (!) και τις καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες, αν και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ρίσκα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τα σχόλια του πυροδότησαν ράλι στις μετοχές, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να ενισχυθεί 2,5% στις 25.366 μονάδες, με τον S&P 500 να κινηθεί 2,34% υψηλότερα στις 2.744 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίσει άνοδο 2,95% στις 7.291 μονάδες.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης