Σεντένο: Η Ελλάδα θα επιτύχει και το 2019 τους δημοσιονομικούς της στόχους

Σεντένο: Η Ελλάδα θα επιτύχει και το 2019 τους δημοσιονομικούς της στόχους

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο υποστήριξε ότι με βάση τα στοιχεία οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν – Αύριο η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την Ελλάδα

centeno__2_
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει και το 2019 τους δημοσιονομικούς της στόχους εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, που ανακοίνωσε ότι αύριο θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup εργάζεται πάντα στη βάση των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή τη στιγμή οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα είναι πολύ θετικές. Απόδειξη για τις θετικές εκτιμήσεις αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε διευκρινιστική επιστολή από την Επιτροπή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε, έχει επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και το σημαντικό στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2019 θα τους επιτύχει.

Αύριο, πρόσθεσε, θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση, ενώ όλα τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής εξετάζονται από την Επιτροπή στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Έμφαση στη μείωση των «κόκκινων δανείων»

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup, απαντώντας στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κύρτσο, αναφορικά με το δημόσιο χρέος που αυξήθηκε στο 182% του ΑΕΠ, υποστήριξε ότι το σημαντικό είναι οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας να παραμένουν σε λογικά επίπεδα, συμβατά με την ανάπτυξη.

Για τον συγκεκριμένο λόγο, το Eurogroup αποφάσισε να επιμηκύνει περαιτέρω την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας και να δημιουργήσει ένα ταμειακό απόθεμα που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για τους επόμενους 22 μήνες, ακόμα και σε περιόδους διαταραχών στις αγορές, τις οποίες, σημείωσε, δεν αναμένουμε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η μόχλευση και η μείωση των «κόκκινων» δανείων είναι ένα πολύ δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα και πως το σημαντικό είναι οι δείκτες των «κόκκινων» δανείων να μειώνονται για «να είμαστε βέβαιοι ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης