Στην 9η θέση της παραγωγής κρασιού η Ελλάδα για το 2018

krasia

Η Ελλάδα ήρθε ένατη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ – Πρώτη στη λίστα η Ιταλία και ακολουθούν Γαλλία και Ισπανία

Στην ένατη θέση της παραγωγής κρασιού, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ κατατάχθηκε η Ελλάδα για το 2018.

Σε εκτίμηση που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) αναφέρεται ότι η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ανέρθει στα 2.157.193 εκατόλιτρα.

Συνολικά για το 2019, τα 28 κράτη-μέλη αναμένεται ότι θα παράξουν 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2017.

Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία κατέχουν το 81% της παραγωγής

Πάντως πρώτη στη λίστα έρχεται η Ιταλία με παραγωγή 48,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία με συνολική παραγωγή 41 εκατ. εκατόλιτρων κρασιού.

Οι τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν το 81% της συνολικής παραγωγής κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kyriakos

Ο Θεός (κλίμα, γη, θάλασσα, κλπ) κάνει το θαύμα του. Επιπλέον, οι παραγωγοί μας έχουν γίνει επιστήμονες που με την βοήθεια του Θεού φτιάχνουν πολύ καλά κρασιά. Ο λαός των βλαμμενων πίνει ακόμα κρασί από βαρέλι που φτιάχνει ο κάθε καθυστερημενος απόφοιτος του δημοτικού ο οποίος έχει συνηθίσει να πίνει το ξύδι που έφτιαχνε ο βλακας ο πατέρας του, ο οποίος του "είπε το μυστικό" και φτιάχνει το ίδιο ξύδι που έπινε ο βλακας παππούς του. Τα μούτρα τους είναι ζαρωμενα από τους ξυδιαδες που πίνουν, αλλά άμα τους ρωτήσεις θα σου πουν "Τι λες ρε! Το δικό μου κρασί είναι το καλύτερο. Δεν έχει συντηρητικά και άλλα χημικά που βάζουν οι επαγγελματίες. Δεν ξέρεις από κρασί!!!" Εν τω μεταξύ, είναι τόσο βλακες που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι ότι "οι επαγγελματίες (οινολογοι, χημικοί ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, οινοποιοι 2-3 γενεών, κλπ που φτιάχνουν εκατοντάδες βαρέλια το χρόνο για 20, 50, 80 χρόνια κι απο πολλές ποικιλίες) ΔΕΝ φτιάχνουν καλά κρασιά και ο καθυστερημενος που φτιάχνει ένα βαρέλι κατουρο το χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια, ΞΈΡΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ!!! Ένας λαός βλαμμενων με γνώμη και χωρίς ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misthologiko_xasma

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι θα χρειαστούν αιώνες για την ισότιμη μισθολογική μεταχείριση ανδρών και γυναικών – Ανάμεσα στις 149 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 78η θέση σε ζητήματα μισθολογικής ισότητας

2015_oikonomia_xristougenna-katastimata

Σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές

doxe

Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται έως και το 135% - Την αμέσως μεγαλύτερη άνοδο μετά τις ελληνικές, προβλέπεται να έχουν οι ιταλικές τράπεζες - Τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου πανευρωπαϊκά

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).