Στην 9η θέση της παραγωγής κρασιού η Ελλάδα για το 2018

Η Ελλάδα ήρθε ένατη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ – Πρώτη στη λίστα η Ιταλία και ακολουθούν Γαλλία και Ισπανία

Στην ένατη θέση της παραγωγής κρασιού, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ κατατάχθηκε η Ελλάδα για το 2018.

Σε εκτίμηση που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) αναφέρεται ότι η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ανέρθει στα 2.157.193 εκατόλιτρα.

Συνολικά για το 2019, τα 28 κράτη-μέλη αναμένεται ότι θα παράξουν 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2017.

Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία κατέχουν το 81% της παραγωγής

Πάντως πρώτη στη λίστα έρχεται η Ιταλία με παραγωγή 48,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία με συνολική παραγωγή 41 εκατ. εκατόλιτρων κρασιού.

Οι τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν το 81% της συνολικής παραγωγής κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kyriakos

Ο Θεός (κλίμα, γη, θάλασσα, κλπ) κάνει το θαύμα του. Επιπλέον, οι παραγωγοί μας έχουν γίνει επιστήμονες που με την βοήθεια του Θεού φτιάχνουν πολύ καλά κρασιά. Ο λαός των βλαμμενων πίνει ακόμα κρασί από βαρέλι που φτιάχνει ο κάθε καθυστερημενος απόφοιτος του δημοτικού ο οποίος έχει συνηθίσει να πίνει το ξύδι που έφτιαχνε ο βλακας ο πατέρας του, ο οποίος του "είπε το μυστικό" και φτιάχνει το ίδιο ξύδι που έπινε ο βλακας παππούς του. Τα μούτρα τους είναι ζαρωμενα από τους ξυδιαδες που πίνουν, αλλά άμα τους ρωτήσεις θα σου πουν "Τι λες ρε! Το δικό μου κρασί είναι το καλύτερο. Δεν έχει συντηρητικά και άλλα χημικά που βάζουν οι επαγγελματίες. Δεν ξέρεις από κρασί!!!" Εν τω μεταξύ, είναι τόσο βλακες που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι ότι "οι επαγγελματίες (οινολογοι, χημικοί ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, οινοποιοι 2-3 γενεών, κλπ που φτιάχνουν εκατοντάδες βαρέλια το χρόνο για 20, 50, 80 χρόνια κι απο πολλές ποικιλίες) ΔΕΝ φτιάχνουν καλά κρασιά και ο καθυστερημενος που φτιάχνει ένα βαρέλι κατουρο το χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια, ΞΈΡΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ!!! Ένας λαός βλαμμενων με γνώμη και χωρίς ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oaed_1

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ καλύφθηκαν όλες οι θέσεις που προκηρύχθηκαν στα δύο προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας για ανέργους 18-66 ετών - Σήμερα ξεκινάει το νέο πιλοτικό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέα προγράμματα 

turkey

Εκτεταμένες κυβερνοεπιθέσεις που στοχοποιούν κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πιστεύεται ότι είναι έργο χάκερ που υποστηρίζονται από την τουρκική κυβέρνηση