Στην 9η θέση της παραγωγής κρασιού η Ελλάδα για το 2018

krasia

Η Ελλάδα ήρθε ένατη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ – Πρώτη στη λίστα η Ιταλία και ακολουθούν Γαλλία και Ισπανία

Στην ένατη θέση της παραγωγής κρασιού, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ κατατάχθηκε η Ελλάδα για το 2018.

Σε εκτίμηση που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) αναφέρεται ότι η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ανέρθει στα 2.157.193 εκατόλιτρα.

Συνολικά για το 2019, τα 28 κράτη-μέλη αναμένεται ότι θα παράξουν 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2017.

Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία κατέχουν το 81% της παραγωγής

Πάντως πρώτη στη λίστα έρχεται η Ιταλία με παραγωγή 48,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία με συνολική παραγωγή 41 εκατ. εκατόλιτρων κρασιού.

Οι τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν το 81% της συνολικής παραγωγής κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kyriakos

Ο Θεός (κλίμα, γη, θάλασσα, κλπ) κάνει το θαύμα του. Επιπλέον, οι παραγωγοί μας έχουν γίνει επιστήμονες που με την βοήθεια του Θεού φτιάχνουν πολύ καλά κρασιά. Ο λαός των βλαμμενων πίνει ακόμα κρασί από βαρέλι που φτιάχνει ο κάθε καθυστερημενος απόφοιτος του δημοτικού ο οποίος έχει συνηθίσει να πίνει το ξύδι που έφτιαχνε ο βλακας ο πατέρας του, ο οποίος του "είπε το μυστικό" και φτιάχνει το ίδιο ξύδι που έπινε ο βλακας παππούς του. Τα μούτρα τους είναι ζαρωμενα από τους ξυδιαδες που πίνουν, αλλά άμα τους ρωτήσεις θα σου πουν "Τι λες ρε! Το δικό μου κρασί είναι το καλύτερο. Δεν έχει συντηρητικά και άλλα χημικά που βάζουν οι επαγγελματίες. Δεν ξέρεις από κρασί!!!" Εν τω μεταξύ, είναι τόσο βλακες που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι ότι "οι επαγγελματίες (οινολογοι, χημικοί ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, οινοποιοι 2-3 γενεών, κλπ που φτιάχνουν εκατοντάδες βαρέλια το χρόνο για 20, 50, 80 χρόνια κι απο πολλές ποικιλίες) ΔΕΝ φτιάχνουν καλά κρασιά και ο καθυστερημενος που φτιάχνει ένα βαρέλι κατουρο το χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια, ΞΈΡΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ!!! Ένας λαός βλαμμενων με γνώμη και χωρίς ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

120
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

145
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

syntaksiouxoi_main02

Λιγότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει βλέπουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι - Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%

231