Στην 9η θέση της παραγωγής κρασιού η Ελλάδα για το 2018

krasia

Η Ελλάδα ήρθε ένατη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ – Πρώτη στη λίστα η Ιταλία και ακολουθούν Γαλλία και Ισπανία

Στην ένατη θέση της παραγωγής κρασιού, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ κατατάχθηκε η Ελλάδα για το 2018.

Σε εκτίμηση που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) αναφέρεται ότι η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ανέρθει στα 2.157.193 εκατόλιτρα.

Συνολικά για το 2019, τα 28 κράτη-μέλη αναμένεται ότι θα παράξουν 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2017.

Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία κατέχουν το 81% της παραγωγής

Πάντως πρώτη στη λίστα έρχεται η Ιταλία με παραγωγή 48,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία με συνολική παραγωγή 41 εκατ. εκατόλιτρων κρασιού.

Οι τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν το 81% της συνολικής παραγωγής κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

kyriakos

Ο Θεός (κλίμα, γη, θάλασσα, κλπ) κάνει το θαύμα του. Επιπλέον, οι παραγωγοί μας έχουν γίνει επιστήμονες που με την βοήθεια του Θεού φτιάχνουν πολύ καλά κρασιά. Ο λαός των βλαμμενων πίνει ακόμα κρασί από βαρέλι που φτιάχνει ο κάθε καθυστερημενος απόφοιτος του δημοτικού ο οποίος έχει συνηθίσει να πίνει το ξύδι που έφτιαχνε ο βλακας ο πατέρας του, ο οποίος του "είπε το μυστικό" και φτιάχνει το ίδιο ξύδι που έπινε ο βλακας παππούς του. Τα μούτρα τους είναι ζαρωμενα από τους ξυδιαδες που πίνουν, αλλά άμα τους ρωτήσεις θα σου πουν "Τι λες ρε! Το δικό μου κρασί είναι το καλύτερο. Δεν έχει συντηρητικά και άλλα χημικά που βάζουν οι επαγγελματίες. Δεν ξέρεις από κρασί!!!" Εν τω μεταξύ, είναι τόσο βλακες που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι ότι "οι επαγγελματίες (οινολογοι, χημικοί ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, οινοποιοι 2-3 γενεών, κλπ που φτιάχνουν εκατοντάδες βαρέλια το χρόνο για 20, 50, 80 χρόνια κι απο πολλές ποικιλίες) ΔΕΝ φτιάχνουν καλά κρασιά και ο καθυστερημενος που φτιάχνει ένα βαρέλι κατουρο το χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια, ΞΈΡΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ!!! Ένας λαός βλαμμενων με γνώμη και χωρίς ντροπή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntakseis-arhtro

H κυβέρνηση θα περιμένει το σύνολο των αποφάσεων του ΣΤΕ προκειμένου να εκτιμηθεί το συνολικό κόστος των αναδρομικών στον προϋπολογισμό - «Κλειδωμένα» θεωρούνται τα αναδρομικά για το 10μηνο από τον Ιούνιο του 2015 έως  την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 

mig-log

Κοντά σε οριστικό «ναυάγιο» η διαπραγμάτευση με Farallon και Oak Hill - Έτοιμο το plan B της Tράπεζας Πειραιώς αν επιβεβαιωθεί η αποτυχία συμφωνίας