Reuters: Τον Νοέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Reuters: Τον Νοέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των ΕΛΠΕ

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταλήξει στην αγγλοελβετική Glencore Energy και την ελβετική Vitol Holding ως επικρατέστερους πιθανούς αγοραστές για το ποσοστό 50,1% των ΕΛΠΕ

elpa_09
Τον επόμενο μήνα αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το πλειοψηφικό ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, μετά από ρυθμιστική απόφαση σχετικά με τη διαδικασία, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters την Πέμπτη.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταλήξει στην αγγλοελβετική Glencore Energy και την ελβετική Vitol Holding ως επικρατέστερους πιθανούς αγοραστές για το ποσοστό 50,1% των ΕΛΠΕ, το οποίο πωλείται από κοινού από το ελληνικό Δημόσιο και την Paneuropean Oil και Industrial Holdings, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αξιωματούχος κοντά στην πώληση που επικαλείται το Reuters δήλωσε ότι οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ αναμένεται να κατατεθούν «προς το τέλος Νοεμβρίου», αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφασίσει για το αν ο πιθανός αγοραστής θα πρέπει να υποβάλει υποχρεωτική πρόταση για το υπόλοιπο ποσοστό.

Υπενθυμίζεται ότι την σχετική πληροφορία είχε μεταδώσει το newmoney.gr προ ολίγων ημερών, σε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι οι δύο υποψήφιοι με βάση τους όρους του διαγωνισμού έχουν περιθώριο 30 ημερών πριν την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για να «σχηματοποιήσουν» το επενδυτικό τους ενδιαφέρον. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουν η κάθε μία ξεχωριστά, μαζί με άλλες εταιρείες τα ελληνικά πετρέλαια.

Με το νέο χρονοδιάγραμμα, οι διαγωνιζόμενοι έχουν περιθώριο λίγων ημερών για να οργανώσουν την συμμετοχή τους.

Στο μεταξύ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι o διεθνής κολοσσός των commodities, η Glencore, επιχείρησε να συγκροτήσει κοινό σχήμα με το πανίσχυρο Αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Carlyle Group. Αυτό όμως δεν προχώρησε καθώς «μια τυπική επιβεβαίωση» δεν προσκομίστηκε, όπως υποστηρίζει αρμόδια πηγή, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή της.

Πηγή: newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης