Η Eurobank πούλησε «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια ύψους 1,1 δισ. ευρώ

EURO

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 - Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. υπέγραψε συμφωνία µε την κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management για την πώληση µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους €1,1 δισ. (από τα οποία περίπου €1 δισ. εμφανίζονται στον ισολογισμό της Τράπεζας) και συνολικής απαίτησης εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων €2 δισ.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτό θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital A.E.

Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2018. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Σύμβουλοι της Eurobank ήταν η BlackRock και η Δικηγορική Εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες.

Πηγή: www.nemwoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Γιώργος

Έχω μια ερώτηση.Απο την στιγμή που δεν μπόρεσαν οι ίδιες οι τράπεζες που είναι κράτος εν κράτη να εισπράξουν φράγκο απο τους οφειλέτες,τι παραπάνω θα κάνουν οι εταιρείες που τα αγόρασαν;

Ξερολας

Απλά θα σου βγάλουν το σπίτι σε πλειστηριασμό και θα το δώσουν σε μετανάστες εισπράττοντας κάθε μήνα εξασφαλισμένο ενοίκιο από την ΕΕ

ΧΥΖ

Η εταιρία που τα πήρε με 6 λεπτά στο ευρώ, δεν ευελπιστεί να πάρει 70 λεπτά στο ευρω. Αν πάρει 12 λεπτά θα έχει βγάλει ένα απίστευτο 100% της επένδυσης. Τυχεροί όσων τα καταναλωτικά δάνεια έχουν πωληθεί σε fund. Δίνοντας το 12% του δανειου έχεις ξεχρεωσει. Εδώ να πούμε ότι στα καταναλωτικά η ευθύνη πέφτει στις τράπεζες που τα έδωσαν χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση. Αυτό το ξέρουν και οι ίδιες.

LOL

Έχουν μπει όλα τα τραπεζοτρολ και παριστάνουν τους νοικοκυραίους. Να δούμε που θα κρύβονται σε λίγο καιρό.

Ντίνος

Ρητορικό ερώτημα: Εφόσον τα κόκκινα δάνεια πωλούνται στο 6% της ονομαστικής τους αξίας, γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να τα εξαγοράσουν; Πόσα χρωστάς, 100.000; Φέρε 6000 και τελειώσαμε. Να μη σου πω, γιατί δεν έρχεται το κράτος (που έχει φεσώσει τους φορολογούμενους με εκατοντάδες δισεκατομμύρια για τα τραπεζικά αυτά τέρατα) και να πει, πόσα είναι τα κόκκινα δάνεια, 100 δις; Ορίστε 6 δις, και όλα σβήνονται. Αλλά το ερώτημα είναι ρητορικό, γιατί ο σκοπός δεν είναι να πληρωθούν τα δάνεια, αλλά να κατασχεθεί το οικόπεδο.

να σου πω εγω

γιατι ουτε αυτά τα 6 που λες δε δινουν κ γιατι κατι εξυπνακοβλακες σαν κ σενα οσο χαρηκαν χαρηκαν.

amer

Ρε φίλε είσαι σοβαρός; Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι έτσι δεν θα πλήρωνε κανένας.

@μακάρι να γινότανε ....μακάρι.....

Πολύ καλά έκανε η Eurobank και μακάρι να ξεσκίσουν (!) τώρα τους μπαταχτζήδες οι νέοι "ιδιοκτήτες" των χρεών τους....Δεν είναι δίκαιο άλλωστε άλλος να "τρώει" κι άλλος να ....πληρώνει!!!

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΩΝ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙΑ,ΒΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΕΟΙ.

Darth Vader

Εσυ που δεν εχεις ούτε πιάτο δικό σου να φας και ζεις με την μαμα σου που ειναι 70 φεύγα μην μιλάς γιατι όλοι οι άλλοι κάνανε και κατι!!

geo

Εγω που οτι εχω κανει το εχω κανει με την αξια μου , θελω να τα παρουν ολα απο τους μπαταχτσηδες! Με 'δανεικα κι αγυριστα' ξερω κι εγω να κανω κατι....!

Πανος

Τρέμετε τώρα τους δικηγόρους και τις κατασχέσεις για οφειλές σας με πιστωτικές καρτες. Μου θέλατε διακοπές, τηλεοράσεις 4 k και έπιπλα δια χειρός Βαράγκη. Έφτασε η ώρα, πληρώστε τώρα.

Έτσι

Φαντάζομαι αυτή που τα πήρε να τους ξεσκίσει όμορφα και ωραία. Ίδωμεν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

f1new1

Οι οικονομικές επιδόσεις και οι νέοι σχεδιασμοί των πρωταγωνιστών του κλάδου των σούπερ μάρκετ - Πώς δύο παίκτες κατάφεραν να ελέγχουν το 50% της αγοράς και οι μεγάλες προσπάθειες των άλλων μεγάλων του κλάδου

2334

Σύμφωνα με στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στην διεθνή αγορά ομολόγων, οι ελληνικές εταιρείες που έχουν τα ανάλογα μεγέθη χρειάζεται αντλούν κεφάλαια μεγαλύτερα των 200 εκατ. ευρώ