Η Eurobank πούλησε στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Η Eurobank πούλησε στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ

...Και εισέπραξε 45 εκατ. ευρώ - «Είµαστε πολύ ικανοποιηµένοι που ολοκληρώνουµε σήµερα αυτή τη συµφωνία» δήλωσε ο διευθύνων σύµβουλος της Eurobank για την πώληση του πακέτου των µη εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων στην Intrum Justitia AB

Την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum Justitia AB ανακοίνωσε η Τράπεζα Eurobank-Ergasias. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Eurobank, το τίμημα για την πώληση του πακέτου των «κόκκινων» δανείων
ανέρχεται στο 3%. «Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2017 και αναµένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριµήνου του 2017. Το τίµηµα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόµενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηµατοοικονοµικού αποτελέσµατος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια», επισημαίνεται.

Με απλά λόγια, για κάθε 100 ευρώ μη εξυπηρετούμενου καταναλωτικού δανείου, η Eurobank θα εισπράξει από την Intrum 3 ευρώ. Ή, αν προτιμάτε, για κάθε ευρώ κόκκινων δανείων το αντίτιμο είναι τρία λεπτά. Δηλαδή, για το σύνολο των μεταβιβασθέντων δανείων συνολικού ύψους 1,5 δισ.ευρώ, η Eurobankθα εισπράξει το... κολοσσιαίο ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank,  από το συνολικό οφειλόµενο κεφάλαιο ύψους €1.5 δισ. των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, περίπου τα €620 εκατ. εµφανίζονται στον ισολογισµό της Τράπεζας. Με απλά λόγια,μετά την πώληση του πακέτου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Eurobank θα διαγράψει από τον ισολογισμό της το ποσό του 1,5 δισ. για μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και θα ενισχύσει την εικόνα της εν όψει των stress test που έχει απαιτήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που αμφισβητεί την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών.

«Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: 

«H Eurobank τηρώντας τη δέσµευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των µετόχων της
για την µείωση του χαρτοφυλακίου µη εξυπηρετούµενων δανείων της µέσω ενεργούς
διαχείρισης συνήψε µια σηµαντική συµφωνία για την πώληση στην Intrum µη
εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις. Είµαστε πολύ ικανοποιηµένοι
που ολοκληρώνουµε σήµερα αυτή τη συµφωνία µε τον µεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων
στην Ευρώπη ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που
εφαρµόζει» δήλωσε ο διευθύνων σύµβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

«Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σηµαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό
συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν σηµαντικά χαρτοφυλάκια µη
εξυπηρετούµενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουµε ότι η ελληνική
οικονοµία όσον αφορά τη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σηµαντικό
πεδίο ανάπτυξης για την Intrum η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη» δήλωσε ο
πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Intrum, Mikael Ericson.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της Eurobank για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum: 

ΣΧΟΛΙΑ (183)

arjangerben@gmail.com

Προσφέρω όλα τα είδη δανείου

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΕ τη τρίτη θα ειμαι εκει

στο πειθαρχικό για να σε ΛΙΩΣΩ απατεωνακο των τραπεζων. Και στις σειρα οι εντολοδόχοι σου, τα τραπεζικά ρεμάλια. !!!!!

ΕΛΛΗΝ

ΒΡΕ ΣΑΪΝΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ FUND ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΝΑ DEAL 5-10% ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΟΝΟ!

Ούτε ένα ευρω δέν αξίζουν όλα μαζι !!!!!

και ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες πλέον. Να πάνε δικαστικά να αποδέιξουν οφειλή !!!! Ξέρουν αυτοί τι εννοώ !!!!!!

Καταρρέουν καθημερινα οι απατεωνες των τραπεζων

Δεν υπάρχει νομικό σύστημα σε όλον τον δημοκρατικό και σύγχρονο κόσμο που να επιτρέπει μονομερη μεταφορά χρεόυς ή πώληση δανειών. Εκτός αν συναινέσει εγγραφως και ο συμβαλλόμενος δανειολήπτης. Ούτε σε εισπρακτικές δέν μπορούν να μεταφέρουν κάτι, ακόμα και οι δικηγόροι τους εγκαλούνται σε πειθαρχικό και κατόπιν ποινικά δικαστηρια. Τα μόνα που "πωλούνται" ή "διαγράφωνται" είναι τα δάνεια που είναι ήδη εξοφλημένα ήτε με τις 5 ανακαιφαλαιοποίησης, ήτε λόγω παρανομίας και καταχρηστικότητας απο πλευράς τραπεζων τα οποία ΔΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΙ καθημερινά δικαστικά και δέν μπορούν να απαιτηθούν. Δηλαδή άνθρακες ο θησαυρός, όποιος οχλήσει για "όφειλή" απλά πάρτε του τα στοιχεία και καταθέσεται μύνηση για αν τον δειτε στο αυτόφωρο αν έχετε κέφια, ή απλά κλείστε το τηλεφωνο. Αν πρόκειτε για δικηγόρο, άμεσα καταθέσεται καταγγελια για οχληση στον δικηγορικό Σύλλογο Αθηνων και θα παραβρεθήται σύντομα στην δίκη του. Τα υπόποιπα είναι στην μεθοδολογία παραπληροφορησης των τραπεζων για να πετυχουν εγκρίσεις σε "ρυθμίσεις" δηλαδή νεες δανειακές συμβάσεις και χρέος απο την αρχή!!!!!!! Και για να γελάσουμε, καταθέσεται εγγράφως εξηγήσεις στη τράπεζα για το αν πουλήθηκε το δάνειο σας και αν ναι, ζητήστε βεβαιωση ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ εφ'οσων δέ οφείλεται πλεον σε αυτούς τίποτα !!!!! Τέλος σε περίπτωση που πωλήθηκε στεγαστικό, κάντε πάρτυ και ανοίχτε σαμπάνιες , και προχωρήστε σε ακύρωση προσημείωσης προς τη τραπεζα , εφόσων δέν οφείλεται πλέον στον αρχικό συμβαλλόμενο (τραπεζα) της δανειακής σύμβασης που υπογράψατε την προσημείωση. Και απο εκει και πέρα δέν νομιμοποίητε κανείς να έχει νομη και κατοχη οφειλης" απο εσάς. Αυτά και πολλά άλλα. Και απολαύστε τους απατεωνες των τραπεζων να κραζουν, καταρρέουν και απολύωνται και κάνουν ντόρο, σκύλος που γαβγίζει μην τον φοβάσε.

Νίκος

Λαμόγια τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα θα πληρώσετε, δεν ειναι δυνατό εσείς να τρώτε τα λεφτά και να πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Ζαλισμένος από το χορό στο Σύνταγμα

Ακόμη δεν κατάλαβες ότι ο Αλέξης σου σε κορόιδεψε; Πόσο αφελής πρέπει να είσαι!!

Fotis

Για όσους νομίζουν πως θα πληρώσουν ενα 10% για να αγορασουν το δάνειο απ τα κοράκια, θέλω να τους απογοητεύσω. Τα δάνεια αυτά είναι καταναλωτικά, οχι στεγαστικά, τα στεγαστικά εχουν εγγυησεις και δεν θα τα κρατήσει η τραπεζα για παρτη της. Αυτο που θα συμβεί ειναι το εξης. Καποιος που χρωστάει ενα καταναλωτικό δανειο, ασ πουμε ενα δανειο για καποιο αυτοκίνητο ή διακοπες, τωρα θα κινδυνευουν να του παρουν και το σπιτι... Ο ξένος, το κοράκι, ο καρχαρίας δεν θα κολωσει να σου φαει το σπιτι για ενα κολοδανειο που ειχες παρει να πας διακοπες στη μυκονο. Η τραπεζα η ελληνικη δεν τολμαγε.. bad news αγαπητά μου λαμογια.

Πολύ γέλιο οι φανφάρες σου

Και επειδή η νοημοσύνη σας είναι επιπέδου κοκορου αγαπητέ Τραπεζοτσολιαδες, πρέπει να αποστείλουν άμεσα στους δανειολήπτες οι τράπεζες σας βεβαίωση εξόφλησης ως πρός την τράπεζα σας αυτών των δανείων. Εφόσων τα πουλήσατε άρα σε εσάς δεν σας οφείλουν κάτι. Ας έρθει οποιος θέλει να ζητήσει κάτι...... πολύ γέλιο..........

α χαχαχαχαχα μην ξεχάσω.....ο νόμος λέει

οτι το κάθε δάνειο εξοφλήται μόνο μιά φορά !!!!!! α χαχαχχαχαχα τι ηλιθιοι ειστε τελικα εσεις οι λούληδες ..........

μητσος

πως κάνετε έτσι ωρέ ραγιάδες για μερικά παλιοντουβάρια;Τι τα θέλετε ρε να πληρώνετε και ΕΝΦΙΑ;Δεν πρέπει βρε να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία;Δώστε τα ρήμάδια να γλιτώσετε και θα ρθει η ανάπτυξη μετά.Τι θέλατε δηλαδή να ακολουθήσει ο Τσίπρας αυτά που έλεγε ο Μπαρουφάκης;

Ζηλευουν τα προβατα που πληρωναν

Εχω 6 χρονια να πληρωσω δοση στεγαστικου. Τωρα θα παρει το σπιτι το κορακοφαντ για 3% και οταν μου ζητησει το ποσο θα του δωσω 10% σε μετρητα και κερδιζουν 7% καθαρα σε μια μερα μονο. Οσοι νομιζετε οτι το κορακοφαντ θα μας κηνυγαει μια ζωη για το 100% ειστε ασχετοι. Μια μπιζνα και καλα μελετημενη για αυτο αγορασαν τοσο χαμηλα στο 3%. Εγω θα ξοφλησω το πολυτελες διαμερισμα μου με 20 χιλιαδες ευρω μονο. Να γιατι ζηλευουν τα προβατα που τρεχουν πρωτοι στις ουρες να πληρωσουν το καθε νεο χαρατσι

Κορακοφαντ

Κατσε να το σκεφτω....Μπααα, θα σου ζητησω το 100% των χρωστουμενων! Κι αν δεν εχεις, παιρνω το σπιτι σου και το βγαζω πλειστηριασμο κοψοχρονια! π.χ. 50-60 χιλιαρικα ειναι πολυ περισσοτερα απο τα 20 που μου δινεις, δε συμφωνεις?

Σπουργίτι ακυνδινο είσαι

Φάε μία τυρόπιτα και άσε τις φανφάρες Λούλη. Άν μπορούσες θα είχες φάει σπίτια πριν χρόνια. Μόνο τυρόπιτα Λούλη.

Κατσε και περιμενε αλλα 10 χρονια τοτε

Η θα το δωσεις για 10% ή δε θα το δεις ποτε. Τα κοράκια θα παρουν το 10% και θα πουν και Ευχαριστω

made in greece

Πούλησαν δάνεια αξίας 1.500 εκατομμυρίων ευρώ για 45 εκατομμύρια!!!Γιατί δεν πήγαν κατευθείαν στους ενδιαφερόμενους να τους πουν πχ κύριε χρωστάτε 3000 δώστε μας 30 ευρώ και καθαρίσατε (αυτή είναι η αναλογία) άντε να ζηταγανε και τα διπλάσια πάλι πιο πολλά θα έβγαζαν

χρηστος

ΘΑ αρχισουν να χτυπάνε πορτες οι φουσκωτοί .Εαν δειτε 2-3 ατομα να χτυπανε το κουδουνι σας και ο ενας να κραταει φακελο δωστε τα κλειδια απο το σπιτι σας για να γλειτωσετε τα ξυλο

Ελπίδα Συριζοπουλου

χρυσές δουλειές θα κάνουν οι μπράβοι απ τα βαλκανια κ την Ρωσία,να δείτε πως θα πληρώσει ο κύριος δεν πλερωνω όταν θα τον σπάνε στο ξύλο κάθε βδομάδα και θα του στριμώχνουν την κόρη στην γωνία

Δεν έχεις ελπίδα να σωσεις το τομαρι σου

απο την δικαστική διερευνηση των πεπραγμενων σας τραπεζοσκουφίτσα μου. Αν επιβιώσεις απο τις απολύσεις, σε περιμένει ο έλεγχος των δικών σου δανειακών συμβάσεων για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της οικονομικής σας αυθαιρεσίας στην πλάτη των δανειοληπτών.

Ξύλο τρώτε κάθε μέρα

Εσείς στα δικαστήρια. Κανένας δανειολήπτης δέν έχει νά φοβηθεί κάτι νομίμως. Θά έπρεπε να κινηθεί ο εισαγγελέας άμεσα γιά τό δημοσίευμα σου. Δεν είσαι ανώνυμος υπαλληλακο των τραπεζών, άρρωστος και ψυχοπαθής κλέφτης είσαι, επικίνδυνος γιά την κοινωνία. Ακούει κάποιος εισαγγελέας?

Kostas

Ολα αυτα ερχονται απο γερμανια ειναι και εδω τα ιδια γερμανικοι νομοι ειναι αυτοι.οταν παρουν ολα τα σπιτια μεγαλες εταιριες θα φερουν μετα νομο οταν εισαι ανεργος δε θα μενεις στο δρομο θα σου πληρωνουν το ενοικιο τη θερμανση και 400 ευρω το μηνα σαν ανεργος η απορος καλυτερα δεν θα εχεις τιποτα στο ονομα σου θα σε στελνουν για δουλεια προσφορες με 400 ευρω 300 ευρω και αν δεν πας θα σου κοβουν το ταμειο ωπος το κανανε τωρα το νομο κατω.και οι ετερειες με τα σπιτια θα τις πληρωνει παλι το κρατος το ενοικιο καταλαβατε την κομπινα και θα ξεσκιζουν στην εφορια ολους για να βγαινουν τα ενοικια και οι περισοτεροι θα δουλευουν μαυρα ωπος γινεται στην γερμανια οπου ζω 16 χρονια για να πληρωνει το κρατος το ενοικιο.το μονο που μπορειται να κανεται ειναι επειδη δεν γνωριζω πως γινοταναι με τα δανεια στην ελλαδα εδω οταν παιρνεις δανειο αν θελεις πληρωνεις παραπανω λεφτα και εχεις ασφαλεια δανειου οταν μηνεις ανεργος πληρωνει η ασφαλεια το δανειο.και οταν σου τα παρουνε ολα δεν γινεται να χρωστας παλι γιατι υπαρχει η ιδιωτικη πτωχευση πας στο δικαστηριο και σηκωνεις τα χερια ψηλα λογο ανεργιας και αποριας και καθαρηζεις σε 7 χρονια.αυτα γιατι δεν τα φερνουν στην ελλαδα τα λαμογια?μην ακουτε κανενανε υπαρχει κριση παντου και εδω γερμανια 3ωρα και 4ωρα δουλευουν εχουν τους πιτσιρικαδες και δουλευουν για 300 ευρω μολις τελειωσουν το λυκειο σε πιο κλαδο θελουνε να πανε και τους κανουν πρακτικη 2 χρονια για να τους παρουν για δουλεια προσληψη οχι μονιμους.και αν θα τους παρουν γιατι περιμενουν αλλοι πισω.ειναι πανω απο 10 εκκατομυρια στο αποριας που τους πληρωνουν τα σπιτια αν κοψουν αυτο το ταμειο θα μηνουν ολοι στο δρομο θα γινει πολεμος στη γερμανια.τι νομιζεται πανε καλλα τα πραγματα.υπαρχη κριση παντου.πρεπει να μαθεται του νομους που υπαρχουν για τους δανειολειπτες και ασφαλειες δανειου εχουν στη γερμανια και να κανεται μυνησεις στης τραπεζες γιατι οταν παιρνατε δανεια δεν ειχατε τους ιδιους ορους με τα αλλα ευρωπαικα κρατη και τραπεζες αλλα σε θεμα κατασχεσαιων ισχιουν οι γερμανικοι νομοι.δωσανε τοσα δανεια τοσο ευκολα πηρανε τα εργοστασια και φυγανε και αφησανε το κοσμο ανεργο με τοσα δανεια και εχουν ολα τα πρωιν ανατολικα κρατοι κινουνται ελευθερα δουλευουν ελευθερα στην ευρωπη αλλα περασανε 15 χρονια κσι ακομα ευρω δεν πηρανε και την πληρωνουμε εμεις τη νυφη και ολα τα γερμανικα εργοστασια ειναι πολονια και τσεχια γιατι τους εχουν και δουλευουν τσαμπα αλλα αν τους ρωτησεις ευρω δεν θελουν δεν τους συμφερει εμεις εχουμε ευρω και και αυτοι με το νομισμα τους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zuckerberg_main

Η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Libra, το κρυπτονόμισμα που πρόκεται να λανσάρει το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί, πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών

6
trapeza

Το απόθεμα των ΜΕΔ μειώθηκε το 2018 αλλά είναι σε τέτοιο ύψος που εμποδίζει τις τράπεζες να συμβάλλουν στην επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας και επαναφέρει την πρόταση της για μια συστημική λύση, η οποία προβλέπει τη μεταβίβαση σε Εταιρείες Ειδικού Σκοπού