ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ο Τόμσεν καλεί την Ιταλία να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Ο Τόμσεν καλεί την Ιταλία να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κάλεσε τη Ρώμη να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ - «Δεν είναι η εποχή για να χαλαρώσουμε τη δημοσιονομική πολιτική»

tomsen_2
Μήνυμα προς την Ιταλία να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ στον προϋπολογισμό του 2019 έστειλε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημειώνοντας ότι η Ρώμη θα πρέπει να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της εάν θέλει να δημιουργήσει το περιθώριο για να χαλαρώσει τη δημοσιονομική της πολιτική κατά την επόμενη οικονομική επιβράδυνση.


Ο Τόμσεν χαρακτήρισε «λάθος» το στόχο της Ιταλίας να αυξήσει το ονομαστικό και διαρθρωτικό έλλειμμα το 2019, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.


«Συνεχίζουμε να προβλέπουμε σχετικά ισχυρή ανάπτυξη στην Ιταλία τον επόμενο χρόνο. Δεν είναι αυτή η εποχή για να χαλαρώσουμε τη δημοσιονομική πολιτική, είναι η εποχή για να έχουμε κάποια δημοσιονομική διαρθρωτική προσαρμογή», δήλωσε ο Τόμσεν στην ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ στο Μπαλί.

«Μια δημοσιονομική χαλάρωση αυτού του μεγέθους… δεν είναι σωστή. Η αντίδραση της αγοράς υπήρξε αρκετά μη ευνοϊκή και αυτό αποτυπώνει το σημείο που αφορά τον δημοσιονομικό χώρο», δήλωσε ο Τόμσεν.

Σόλτς: Η Ιταλία να προσέχει τι κάνει

Στην Ιταλία αναφέρθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι η συμβουλή που θα έδινε κάποιος στη Ρώμη είναι «να προσέχει τι κάνει».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία επαναβεβαίωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Μπαλί την «πρόθεση να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους εταίρους της ευρωζώνης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης