Χρηματιστήριο: Κραχ στις τραπεζικές μετοχές

Η Πειραιώς καταρρέει 29% στα 1,161 ευρώ -  Η μετοχή της Eurobank χάνει 23% - Με βουτιά 10,21% η Εθνική Τράπεζα και 4,59% για την Alpha Bank - Στο 4,267% το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου της Ελλάδας 

xrhma_arthro
Άγριο ξεπούλημα στις τραπεζικές μετοχές δίχως αύριο προκαλεί πλέον η περίεργη στάση των δανειστών όσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες. Όπως φαίνεται, οι απαιτήσεις των δανειστών οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ξένα μέσα με ένα άσχημο τρόπο, προκαλούν την κούραση και την απογοήτευση των ξένων επενδυτών, οι οποίοι αποχωρούν απο τις μετοχές άτσαλα.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές ανησυχούν ότι λόγω της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε κρατική στήριξη μέσω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου των 30 δισ. ευρώ.

Και όλα αυτά, ενώ είναι ορατός πλέον και ο κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης στην πλέον ευάλωτη οικονομία της Ευρωζώνης, δηλαδή στην ελληνική, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίστηκε και στην πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Η μετοχή της Πειραιώς είχε κλειδώσει σε limit down (29%) στα 1,161 ευρώ και η μετοχή της Eurobank χάνει 23%. Με βουτιά 10,21% η Εθνική Τράπεζα και 4,59% για την Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης κατρακυλά με απώλειες που έφθασαν ενδοσυνεδριακά το 4% και τις 653 μονάδες ωστόσο πλέον υποχωρεί 2,4% στις 665 μονάδες.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη ημέρα μετά την άρση των Capital Controls και την πλήρη απελευθέρωση των αναλήψεων, ανακοινώθηκε ότι η Πειραιώς έχει διορία τρείς μήνες για να αντλήσει ομολογιακό δάνειο 500 εκατ. ευρώ- εξέλιξη η οποία ήταν γνωστή.

Όπως διεφάνη από την περασμένη Παρασκευή, η απαίτηση των ξένων για άντληση κεφαλαίων είναι μια κίνηση που δημιουργεί αρνητικές εξελίξεις και προκαλεί προβληματισμό για τον τελικό στόχο των ξένων δανειστών. Η νέα χθεσινή βουτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου (1,47%) και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές αποδίδεται κυρίως στα πισωγυρίσματα που κάνουν οι δανειστές σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες.

Άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας άνω των €20 εκατ. ευρώ στις τράπεζες

Μετοχές αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ έχουν αλλάξει χέρια στις τράπεζες κατά το ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών, ενώ ο συνολικός τζίρος ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε εκπλήξεις στα μετοχολόγια των τραπεζών καθώς κάποια funds – τα οποία θεωρούν ότι δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση – αγοράζουν μετοχές ανεβάζοντας το ποσοστό τους σε σημαντικά νούμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης