Ζεστό-κρύο με τις συντάξεις: Σεντένο: Δημοσιονομικό μέτρο η περικοπή - Ρέγκλινγκ: Θα αποφασίσουν οι θεσμοί

Ζεστό-κρύο με τις συντάξεις: Σεντένο: Δημοσιονομικό μέτρο η περικοπή - Ρέγκλινγκ: Θα αποφασίσουν οι θεσμοί

Η συζήτηση με τους θεσμούς θα γίνει μετά τις 15 Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕSM, προσθέτοντας ότι «είναι θετικό το ότι υπάρχουν και τα δύο σενάρια» στο προσχέδιο του προϋπολογισμού - «Δημοσιονομικό» και όχι «διαρθρωτικό» το μέτρο της περικοπής, λέει ο Σεντένο

reglingcenteno0
Με «κρύο και ζέστη» υποδέχθηκαν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού οι Βρυξέλλες. Από τη μια  ο Πρόεδρο; του Eurogroup Μάριο Σεντένο  χαρακτηρίζει πλέον το μέτρο “δημοσιονομικό” και όχι “διαρθρωτικό”.
Σε ερώτηση με την ολοκλήρωση του Eurogroup, o Πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο, δήλωσε πως τα μέτρα περικοπής συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικά δεδομένης της αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού ως τώρα, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιονομικά.

“Είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα και γνωρίζουμε όλοι πως έχει βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα” είπε ο Πορτογάλος Πρόεδρος και συμπλήρωσε πως το σημαντικό είναι πως η Ελλάδα συνεχίζει να ικανοποιεί τις δεσμεύσεις της.
Ο Επίτροπος για θέματα οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε πως η Επιτροπή αναμένει όπως και για την Ιταλία το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού στις 15/10 και έπειτα θα εξεταστεί η δυνατότητα να ανασταλεί ή όχι η περικοπή των συντάξεων.

Το «κρύο», όμως, ήρθε από τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ που τόνισε πως είναι ένα θετικό γεγονός πως υπάρχουν δύο σενάρια και πως ο προϋπολογισμός παρουσιάστηκε εντός της προθεσμίας. Η συζήτηση με τους θεσμούς θα γινει μετα τις 15/10 και «οι θεσμοί θα αποφασίσουν». 

Η Ελλάδα δεν ήταν μέρος της επίσημης ατζέντας του Eurogroup, καθώς τα κύρια θέματα που αφορούν τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι η αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και βεβαίως η Ιταλική οικονομία έπειτα απο τη γνωστοποίηση των προθέσεων της Ιταλικής κυβέρνησης για έναν δημοσιονομικά φουσκωμένο προυπολογισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης