Εδώλιο δείχνει ξανά ο εισαγγελέας στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ

elstat

Για τρίτη φορά υπό κρίση σε συμβούλιο Εφετών η υπόθεση της ψευδούς βεβαίωσης και της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δείχνει με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Στ. Κωσταρέλος στον άλλοτε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί ο κ. Γεωργίου για την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος, ένα αδίκημα που αφορά σε καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες διόγκωσε το έλλειμμα το 2009 με αποτέλεσμα να εισέλθει η χώρα στην δίνη των μνημονίων.

Η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κ. Γεωργίου σε δίκη για ψευδή βεβαίωση, έρχεται έπειτα από δύο απαλλακτικά βουλεύματα που είχε εκδώσει το συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο!

Ως εκ τούτου μετά την παραπεμπτική πρόταση του κ. Κωσταρέλου της υπόθεσης θα επιληφθεί εκ νέου (για τρίτη φορά) το συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφανθεί αν ο κ. Γεωργίου πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη εκ νέου.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας αποδέχεται τις καταγγελίες που είχαν κάνει σε βάρος του κ. Γεωργίου περί διογκώσεως του ελλείμματος τα πρώην μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά και Νικόλαου Λογοθέτη και ζητεί την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της Αρχής για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης.

Σύμφωνα ωστόσο με τον συνήγορο του κ. Γεωργίου, Κων. Παπαδιαμάντη, ο εισαγγελέας δεν προβαίνει σε εξέταση ως μαρτύρων Ευρωπαίων αξιωματούχων καθώς η μεθοδολογία προσμέτρησης του ελλείμματος του 2009 γίνεται σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat). Με το έγγραφο αυτό η Eurostat βεβαιώνει ότι έχει εγκρίνει τον υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 και επαναλαμβάνει την πάγια θέση της πως οι ενέργειες του κ. Γεωργίου έγιναν σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛ.ΣΤΑΤ έως και σήμερα.

Τέλος, από την πλευρά Γεωργίου επισημαίνεται ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 το έχει αποδεχθεί τρεις φορές τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς βάσει του υπολογισμού αυτού του ελλείμματος ή χώρα υπέγραψε τρεις δανειακές συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τασία

Χώστε μέσα όλους τους πράκτορες των ξένων που έδρασαν στη χώρα, στοιχειοθετείστε αδικήματα και για τον Εφιάλτη τον Γιωργάκη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papanatsiou_ar

Σήμερα η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα - «Τρύπα» 0,6% στον προϋπολογισμό λόγω παροχών «βλέπουν» ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr - Fitch: Θα τα πληρώσετε σε τόκους - Γραφείο Προϋπολογισμού: Μικρότερο από πέρυσι το πλεόνασμα

fitch_ratings_art

Ο οίκος αξιολόγησης δείχνει... έκπληκτος από την ένταση και την έκταση των εξαγγελιών: «Οι νέες ανακοινώσεις αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αντιστροφή των μέτρων του προγράμματος, από αυτή που περιμέναμε» - «Βλέπει» εντάσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές

18
soible_main01

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής Ραδιοφωνίας που επικρίνει τις κινήσεις των δανειστών στην Ελλάδα - «Έκλειναν τότε τους Έλληνες αξιωματούχους σε ξενοδοχεία και τους υπαγόρευαν τι να κάνουν»

1