FAZ για Γεωργίου: «Στόχος της καταδίκης είναι ο εκφοβισμός»

FAZ για Γεωργίου: «Στόχος της καταδίκης είναι ο εκφοβισμός»

Η εφημερίδα επικαλείται τη μαρτυρία συνεργάτη της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής, ο οποίος παρέστη στη δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα και δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η όλη υπόθεση ήταν μία παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα, η οποία απέβλεπε στον εκφοβισμό»

FAZ για Γεωργίου: «Στόχος της καταδίκης είναι ο εκφοβισμός»
Η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
απασχολεί και σήμερα τον γερμανικό τύπο που κάνει λόγο για «σημαδεμένη τράπουλα», επικαλούμενη μαρτυρία συνεργάτη της Eurostat.

«Στόχος της καταδίκης είναι ο εκφοβισμός» επιγράφεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine για την υπόθεση Γεωργίου.

Κλείσιμο
Η εφημερίδα επικαλείται τη μαρτυρία συνεργάτη της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής, ο οποίος παρέστη στη δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα και δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η όλη υπόθεση ήταν μία παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα, η οποία απέβλεπε στον εκφοβισμό», όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο ισχυρισμός αυτός περιλαμβάνεται σε έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να αναγράφεται όνομα και διεύθυνση του αποστολέα. Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι η καταδικαστική απόφαση για τον Ανδρέα Γεωργίου «προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια, όχι μόνο στη Eurostat, αλλά και στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο συνεργάτης της Eurostat γράφει, μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατή μία τέτοια συνεδρίαση (δικαστηρίου) σε μία δημοκρατική χώρα-μέλος της ΕΕ».

Υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περισσότερα πρόσωπα πλησίασαν τον Γεωργίου, διαμαρτυρήθηκαν, του είπαν «να πάει σπίτι του» και τον έλουσαν με ιταλικές βρισιές.

Ήταν σαφές, επισημαίνει ο γράφων, ότι «κανείς δεν ενδιαφερόταν να ακούσει τις εξηγήσεις μας». Ακόμη και ο δικαστής, υποστηρίζει, «δεν μας επέτρεψε να εκθέσουμε την άποψή μας, ότι ήταν ορθά τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό που είχε αποστείλει ο Γεωργίου στη Eurostat».

Πηγή: Deutsche Welle 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης