Αξιωματούχος ΔΝΤ: Στις 5 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τις συντάξεις

fdd41c956b707e03dee6e770400ddf33_XL

Θα ληφθούν στο Εurogroup της 5ης Νοεμβρίου και αφού πρώτα συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις των δανειστών

Στο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη τύχη των συντάξεων , όπως δήλωσε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα, αξιωματούχος του ΔΝΤ ο οποίος απέκλεισε την πιθανότητα το Ταμείο να επιδείξει ευελιξία στο συγκεκριμένο θέμα.

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ επισήμως απέφυγε να σχολιάσει ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το θόρυβο που δημιούργησε το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ για τις συντάξεις. Όμως, αξιωματούχος του Ταμείου που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις είπε ότι «οι αποφάσεις των θεσμών για την τύχη των συντάξεων θα ληφθούν στο Εurogroup της 5ης Νοεμβρίου και αφού πρώτα συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις των θεσμών που υπολογίζεται να είναι έτοιμες στα τέλη Οκτωβρίου".

Ο ίδιος αξιωματούχος απέκλεισε επίσης την περίπτωση το ΔΝΤ να τηρήσει μια "ευέλικτη" στάση ακόμα και στο βαθμό που δεν διαταράσσεται ο στόχος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%. Για το ΔΝΤ η περικοπή των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020 αποτελούν μια ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για την Ελλάδα,Πίτερ Ντόλμαν, σε δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο είχε τονίσει ότι «η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ότι το σύστημα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των συνταξιούχων μακροπρόθεσμα» και «το 2015, οι συντάξεις απορρόφησαν το 38% των δαπανών του γενικού κρατικού προϋπολογισμού, απαιτώντας κρατικές μεταβιβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα κατά 9,5% του ΑΕΠ.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τόσα πολλά λόγια

Για να τρολάρεις; Ανώφελο, εντελώς.

Τηλέμαχος

Συμφωνούμε για τη μείωση των συντάξεων και του ετήσιου αφορολόγητου εισοδήματος από την παρούσα ροζ κυβέρνηση, προκειμένου τα 2.600.000 συνταξιούχων και τα 3.000.000 υπαλλήλων ιδιωτικού+δημόσιου τομέα, να ψηφίσουν τη γαλάζια παράταξη στις προσεχείς εκλογές 2019 προς απόκτηση αυτοδύναμης κρατικής νομοθετικής-διοικητικής-δικαστικής εξουσίας, ώστε να γίνει μείωση της φορολόγησης και των εισφορών των επιχειρηματιών-επαγγελματιών και να υπάρχει ανοχή στις παρανομίες τις φορολογικές, οικονομικές, τραπεζικές, ασφαλιστικές, εργασιακές, υγειονομικές, πολεοδομικές, της πραγματικής οικονομίας της ελεύθερης αγοράς των παραβάσεων και της απάτης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης