Δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας για τη Follie Follie

follifollie

Η Δικαιοσύνη διατηρεί για δύο μήνες την προστασία της επιχείρησης – Ωστόσο, αρνήθηκε να προστατεύσει τη Folli Follie Συμμετοχών και την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

Μάχη επιχειρημάτων δόθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου συζητήθηκε αίτηση της εταιρείας Folli - Follie να υπαχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων). Το δικαστήριο με απόφαση (προσωρινή διαταγή) που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης έκρινε πως η εν λόγω εταιρεία πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της για δυο μήνες ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι οι πιστωτές της εταιρείας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Αντίθετα, δεν είχαν την ίδια τα φυσικά πρόσωπα, η θυγατρική Folli - Fiollie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιουτσου καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Η εταιρεία Folli - Follie κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%. Κατά τη σημερινή συζήτηση στο δικαστήριο, η πλευρά των τραπεζών υποστήριξε πως έχει βρεθεί επενδυτής, ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό. Όπως τόνισαν αν παραταθεί το καθεστώς προστασίας της εταιρείας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

Αντίθετα, η πλευρά της Folli - Follie υποστήριξε στο δικαστήριο πως βρίσκεται σε συζητήσεις με Έλληνα επενδυτή, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρεται να αγοράσει συγκεκριμένο ποσοστό της εταιρείας.

Τελικά, έπειτα από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας της εταιρείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frf_XL

Στην αναδίπλωση της κυβέρνησης ως προς το θέμα της συμφωνίας με τη Shell για την αποεπένδυση από την λιανική αγορά φυσικού αερίου, αναφέρθηκε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Θοδωρής Κιτσάκος.

95a84250b1f8f7218888505635ced801_XL

Η ναυτιλιακή κοινότητα να έχει αναστατωθεί από τα νέα μέτρα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού του ΟΗΕ-ΙΜΟ για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία που θα ισχύσουν από την 1-1-2020.