Δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας για τη Follie Follie

follifollie

Η Δικαιοσύνη διατηρεί για δύο μήνες την προστασία της επιχείρησης – Ωστόσο, αρνήθηκε να προστατεύσει τη Folli Follie Συμμετοχών και την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

Μάχη επιχειρημάτων δόθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου συζητήθηκε αίτηση της εταιρείας Folli - Follie να υπαχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων). Το δικαστήριο με απόφαση (προσωρινή διαταγή) που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης έκρινε πως η εν λόγω εταιρεία πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της για δυο μήνες ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι οι πιστωτές της εταιρείας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Αντίθετα, δεν είχαν την ίδια τα φυσικά πρόσωπα, η θυγατρική Folli - Fiollie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιουτσου καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Η εταιρεία Folli - Follie κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%. Κατά τη σημερινή συζήτηση στο δικαστήριο, η πλευρά των τραπεζών υποστήριξε πως έχει βρεθεί επενδυτής, ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό. Όπως τόνισαν αν παραταθεί το καθεστώς προστασίας της εταιρείας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

Αντίθετα, η πλευρά της Folli - Follie υποστήριξε στο δικαστήριο πως βρίσκεται σε συζητήσεις με Έλληνα επενδυτή, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρεται να αγοράσει συγκεκριμένο ποσοστό της εταιρείας.

Τελικά, έπειτα από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας της εταιρείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dam_09

Με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος να έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας και το ποσό των ύποπτων συναλλαγών να αυξάνεται συνεχώς, ο διευθύνων σύμβουλος της Danske Bank οδηγήθηκε σε παραίτηση

tsakalwtos_arthro

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ως «αριστερά» -  Παραδέχεται  αδυναμία και συμβιβασμό το 2015 και δηλώνει «απολύτως αισιόδοξος για το μέλλον λέγοντας, «Is the Pope catholic?»

49
mediamarkt

«Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Media Markt. Η Media Markt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά», αναφέρει η εταιρεία