Προστασία απ' τους πιστωτές ζητούν επίσης η Folli Follie Συμμετοχών και η Καίτη Κουτσολιούτσου

Προστασία απ' τους πιστωτές ζητούν επίσης η Folli Follie Συμμετοχών και η Καίτη Κουτσολιούτσου

Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι με την αίτηση προστασίας και της Folli Follie Συμμετοχών, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, η εταιρεία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να «μεταφέρει» την υπόθεση σε άλλο νομικό καθεστώς

kaiti_koutsolioutsou
Έφθασε η ώρα της αλήθειας για την Folli – Follie, με τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών της, μετά την απόφαση των εγχώριων τραπεζών να καταγγείλουν δάνεια, συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ και να ζητήσουν σήμερα την ανακοπή της προσωρινής προστασίας.

Η αίτηση εκδικάζεται στο κτήριο 5 και στην Αίθουσα 2 της Ευελπίδων.

Εκτός από την Folli Follie, αίτηση για προληπτικά μέτρα προστασίας κατέθεσαν, όπως εμφανίζεται στο πινάκιο, και η Folli Follie Συμμετοχών αλλά και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου (φωτ.).

Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι με την αίτηση προστασίας και της Folli Follie Συμμετοχών, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, η εταιρεία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να «μεταφέρει» την υπόθεση σε άλλο νομικό καθεστώς.

Από την άλλη η αίτηση της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου ως φυσικό πρόσωπο προφανώς έγινε για την προστασία περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας.

Οι τράπεζες

Κλείσιμο
Η ενέργεια των τραπεζών η οποία έγινε για λόγους προστασίας, δημιούργησε νέα δεδομένα για ολόκληρη την αγορά – καθώς είναι η πρώτη φορά για την οποία ζητείται η εξόφληση των δανείων τα οποία δεν έχουν καταστεί «κόκκινα».

Στο δικαστήριο, οι τράπεζες θα ζητήσουν την απόρριψη των μέτρων προστασίας έναντι των πιστωτών και σημασία στην υπόθεση τι περιλαμβάνουν οι όροι των δανείων.

Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι τράπεζες ήδη έχουν πλησιάσει τους ιδιοκτήτες των Attica (κ. Κ. Λαμπρόπουλος ) προκειμένου να πουλήσουν το ποσοστό του 47% που αντιστοιχεί στα δάνεια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η πλευρά της Folli – Follie προσανατολίζεται να ζητήσει τετράμηνη παράταση στο δικαστήριο μέχρις ότου να παρουσιαστεί ο νέος ισολογισμός και τα στοιχεία ελέγχου απο την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young.

Άγνωστο παραμένει εάν στο δικαστήριο παραστούν εκπρόσωποι των ομολογιούχων της UBS, η οποία είχε ζητήσει την σταθερή διαπραγμάτευση του ομολόγου στο ελβετικό φράγκο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Folli – Follie δεν έχει συνέλθει ακόμη ενω είναι άγνωστη η αντίδραση των Κινέζων μετόχων της Fosun.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης