Προστασία απ' τους πιστωτές ζητούν επίσης η Folli Follie Συμμετοχών και η Καίτη Κουτσολιούτσου

kaiti_koutsolioutsou

Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι με την αίτηση προστασίας και της Folli Follie Συμμετοχών, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, η εταιρεία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να «μεταφέρει» την υπόθεση σε άλλο νομικό καθεστώς

Έφθασε η ώρα της αλήθειας για την Folli – Follie, με τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών της, μετά την απόφαση των εγχώριων τραπεζών να καταγγείλουν δάνεια, συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ και να ζητήσουν σήμερα την ανακοπή της προσωρινής προστασίας.

Η αίτηση εκδικάζεται στο κτήριο 5 και στην Αίθουσα 2 της Ευελπίδων.

Εκτός από την Folli Follie, αίτηση για προληπτικά μέτρα προστασίας κατέθεσαν, όπως εμφανίζεται στο πινάκιο, και η Folli Follie Συμμετοχών αλλά και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου (φωτ.).

Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι με την αίτηση προστασίας και της Folli Follie Συμμετοχών, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, η εταιρεία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να «μεταφέρει» την υπόθεση σε άλλο νομικό καθεστώς.

Από την άλλη η αίτηση της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου ως φυσικό πρόσωπο προφανώς έγινε για την προστασία περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας.

Οι τράπεζες

Η ενέργεια των τραπεζών η οποία έγινε για λόγους προστασίας, δημιούργησε νέα δεδομένα για ολόκληρη την αγορά – καθώς είναι η πρώτη φορά για την οποία ζητείται η εξόφληση των δανείων τα οποία δεν έχουν καταστεί «κόκκινα».

Στο δικαστήριο, οι τράπεζες θα ζητήσουν την απόρριψη των μέτρων προστασίας έναντι των πιστωτών και σημασία στην υπόθεση τι περιλαμβάνουν οι όροι των δανείων.

Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι τράπεζες ήδη έχουν πλησιάσει τους ιδιοκτήτες των Attica (κ. Κ. Λαμπρόπουλος ) προκειμένου να πουλήσουν το ποσοστό του 47% που αντιστοιχεί στα δάνεια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η πλευρά της Folli – Follie προσανατολίζεται να ζητήσει τετράμηνη παράταση στο δικαστήριο μέχρις ότου να παρουσιαστεί ο νέος ισολογισμός και τα στοιχεία ελέγχου απο την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young.

Άγνωστο παραμένει εάν στο δικαστήριο παραστούν εκπρόσωποι των ομολογιούχων της UBS, η οποία είχε ζητήσει την σταθερή διαπραγμάτευση του ομολόγου στο ελβετικό φράγκο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Folli – Follie δεν έχει συνέλθει ακόμη ενω είναι άγνωστη η αντίδραση των Κινέζων μετόχων της Fosun.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Κακία

Η κ Καιτη είναι αδελφή της Ασπας Σαββόπουλου του Διονύση βεβαίως βεβαίως της χαι κουλτούρας της Ελλάδας...

Συνταξιούχος

Καμιά ανοχή σε κακοπληρωτές οφειλέτες επιχειρηματίες-επαγγελματίες κατόχους περιουσιακών στοιχείων, όπως δευτερευουσών κατοικιών, εξοχικών σπιτιών, εργοστασίων, βιοτεχνιών, ξενοδοχείων, καταστημάτων, γραφείων, πλοίων, οχημάτων, οικοπέδων, αγροκτημάτων, καταθέσεων, που δεν τα ρευστοποιούν προς εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεών τους ως υπόχρεων σε πιστωτές, τράπεζες, ασφαλιστικούς φορείς, κρατικά ταμεία, εφορίες, υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, οργανισμούς, εργαζόμενους, για αποκατάσταση της νομιμότητας και διάσωση της εθνικής οικονομίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4119cc0ada625528a53877e1cd6adc02_XL

Η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

tria2

«Η παρέκκλιση δεν είναι μεγάλη, και κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση», είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος των σημερινών εργασιών του Eurogroup

XA_1

Μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε στα επίπεδα της 30ής Ιανουαρίου 2017 – Ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 617,18 μονάδες λίγο πριν την επιβολή των capital controls, τον Ιούνιο του 2015

imf

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα Σκόπια θα πρέπει να επωφεληθούν από την προοπτική ένταξης στην ΕΕ και να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις –Παρά την ανάπτυξη που προβλέπεται, σημαντικός παράγοντας κινδύνου παραμένει η επανάληψη της πολιτικής αβεβαιότητας